jaap corAfgelopen zondag verschenen 53 dames en heren aan de ockey in café Havenzicht te Ridderkerk voor deelname aan het 6e Havenzicht ranking toernooi. Het was Cor Ernst die er aan het eind met de toernooizege vandoor ging na een 5-2 overwinning op Jan Bakels in de finale.

Met 53 deelnemers werd er weer eens ouderwets gestart in een knock-out met winnaars en verliezerronde. Cor Ernst opende voortvarend met 3x en 3-0 overwinning, Schier Gouman, Menno Angenent en Stefan Waterschoot kregen niets cadeau van Cor. In de kwartfinale werd Cor dan voor het eerst echt getest, maar met 3-2 bleef hij overeind tegen Mareno Michels. Ook in de halve finale tegen Jeroen van Die moest de laatste leg de beslissing brengen, maar met 4-3 plaatste Cor zich voor de finale waarin Jan Bakels wachtte.

Jan Bakels opende met 3x een 3-1 zege, Fabian Wouters, Jeroen Luyten en in de kwartfinale Wilco Mulder, moesten de duimen leggen. In de halve finale moest Jan dan toch ook aan de bak, maar met 4-3 werd Ardy Jongenelen huiswaarts gezonden. In de finale tegen Cor liet Jan nog een maximum score noteren, maar kreeg er vier tegen en moest hij met 5-2 de eer aan Cor laten.

schier goumanIn de verliezerronde waren het Ron Willemstein en Schier Gouman die de hoofdrol voor zich opeisten. Overwinningen op achtereenvolgens Jan de Vormer, Maik Brausewetter, Tony Buitelaar en in de halve finale op Daisy van Driel brachten Schier in de finale. Ron versloeg op weg naar de finale Claudia van Driel, Dushi Wouters en in de halve finale Andy Karel. In de finale was Schier echter oppermachtig en moest Ron met 4-0 in het zand bijten.

dushi petra 2017Ditmaal melden zich een achttal dames en zij mochten uiteraard onderling uitmaken wie er deze dag de beste dame was. Winst op Corrine Karel en Anouk Lokum bracht Daisy van Driel in de finale waarin Dushi Wouters de tegenstandster was. Dushi versloeg eerder Selina van Deursen en Agnes Gouman. In de finale hielden beide dames tot 3-3 elkaar netjes in evenwicht en dus moest de 7e leg de beslissing brengen. Het was Dushi die hierin de beslissende dubbel wist te vinden en die daarmee de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe in beslag mocht nemen.

De hoogste finish onder de dames werd gegooid door Daisy van Driel met 104 terwijl Cor Ernst met een 129 uitworp de hoogste finish van het toernooi had. Van de 24 180 scores die er gegooid werden kwamen er 7 stuks uit handen van Cor Ernst, Selina van Deursen was de enige dame die een maximum gooide.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking vindt plaats op zondag 14 mei en ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Riderkerk inschrijven.