cor agneAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het 5e toernooi gespeeld van de gelijknamige ranking. Ditmaal mocht de organisatie zich verheugen in de opkomst van 48 dames en heren die in een poulesysteem mochten starten. Aan het eind van de dag was het Cor Ernst die in de finale terugkwam van een 3-1 achterstand en Mareno Michels met 5-4 versloeg.

Nadat de poules gespeeld waren mochten Freddy de Geus, Johnny Monte, Ben Michels, Edwin Boot, Danny Mak, Mareno Michels, Jaap Dijksman, Nigel van Milligen, Menno Angenent, Stefano van Engelen, Geordie Martis en Jeroen van Die zich poulewinnaar noemen.

Voor Stefano van Engelen viel meteen het doek, hij verloor van Cor Ernst die als 2e uit zijn poule was gekomen. Bij de laatste 16 kwamen uiteraard de eerste poulewinnaarstegen elkaar uit: Freddy de Geus versloeg Menno Angenent, Johnny Monte ging onderuit tegen Geordie Martis en Jeroen van Die verloor van Edwin Boot. Ben Michels viel ten prooi aan Cor Ernst en Danny Mak redde het niet tegen Ron Willemstein.

In de kwartfinale mooie partijen waarbij Freddy de Geus te sterk was voor Ron Willemstein, Cor Ernst niets liet liggen tegen Jaap Dijksman, Geordi Martis niet opgewassen was tegen Mareno Michels en Edwin Boot in Nigel van Milligen zijn meerdere moest erkennen.

In de halve finale liet Freddy de Geus 2x een maximum noteren maar moest de eer wel met 4-3 aan Cor Ernst laten. Nigel van Milligen miste net te veel om het Mareno Michels echt lastig te maken en verloor met 4-2. In de finale die volgde tussen Cor en Mareno gooide Mareno viermaal een 180 score, kwam met 3-1 voor, maar moest uiteindelijk de overwinning toch aan Cor laten.

uwe agnesIn de verliezerronde waren het Stefan van Waterschoot en Uwe Lammers die heersten. Stefan kende op weg naar de finale geen genade met Selina van Deursen, Gerrit Geelen en Remco Wiersma. Uwe maakte korte metten met Axel Zwaving, Rowdy Rook en Maik Brausewetter. In deze finale was het Uwe die met 3-1 aan het langste eind trok en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

agnes goumanBij de dames was het ditmaal Ria de Pan die het damesonderonsje op haar naam schreef. Winst op Antoinette Lammers en Dushi Wouters bracht haar in de damesfinale waarin Daisy van Driel wachtte. Daisy was eerder te sterk voor Corrine Karel en Agnes Gouman. In de finale moest Daisy dan toch met 3-1 het hoofd buigen voor Ria die daarmee de door nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Helaas duurde het toernooi ditmaal iets langer dan normaal, poulesysteem en een enkeling die na een nederlaag liever aan de bar gaat hangen als zijn plicht nakomen kosten toch wat extra tijd.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2017 vindt plaats op zondag 23 april, ook die dag kan iedereen zich weer tot 12.45 uur ter plaatse aan de wedstrijdtafel inschrijven.