jan corrine karelAfgelopen zondag schreef Jan Karel in café Havenzicht te Ridderkerk het 4e toernooi van de Havenzicht ranking op zijn naam, in de finale versloeg Jan met 5-1 Cor Ernst.

Zesenveertig dames en heren verschenen ditmaal een de ockey voor de strijd om de euro’s en de ranking punten. Ditmaal werd er dus weer eens “ouderwets” knock-out gespeeld. Jan Karel opende na een bye met de uitschakeling van Ria de Pan en Stefan Couwenberg. Tegen Stefan werden o.a. een 130 en 150 finish gegooid. Cor Ernst opende met overwinningen op Edwin Boot, Anouk van Lokum en Manuel Marques.

ron stefanIn de kwartfinale ging de winnaar van de vorige twee toernooien, Jeroen van Die, met 3-0 onderuit tegen Jan Karel. Cor Ernst versloeg hierin Anne Schaap, Ron Willemstein kende geen problemen met Jaap Dijksman en Stefan Waterschoot boekte enigszins verrassend een overwinning op Stefano van Engelen.

In de halve finale twee eenzijdige partijen, Jan Karel boekte een 4-0 overwinning op Ron Willemstein en Cor Ernst een 4-0 op Stefan Waterschoot. In de finale die volgde wist Cor geen vuist te maken en speelde Jan zich naar een 5-1 overwinning en de toernooizege.

corrine marco smitIn de verliezerronde waren het Marco Smit en Edwin Boot die in de finale tegen elkaar streden. Marco was op weg naar de finale te sterk geweest voor Danny Mak, Agnes Gouman en Wim Doesburg. Edwin schakelde Ben Michels, Dushi Wouters, Jan Postma en Remco Wiersma uit. In deze finale was het Marco die de lakens uitdeelde en die met 4-0 de verliezerronde op zijn naam schreef.

Uiteraard mochten ook nu de dames nog onderling uitmaken wie er deze dag de sterkste was. Voor de 2e maal dit jaar was het Dushi Wouters die met de eer en de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe vandoor ging. In de damesfinale versloeg zij Petra van Maurik.

Van het zevental aanwezige dames gooide Agnes Gouman met 96 de hoogste finish, Jan Karel nam met 150 de hoogte uitworp van het toernooi voor zijn rekening. De enveloppen voor de hoogste uitworpen worden gesponsord door café Havenzicht.

Op zondag 2 april is het volgende Havenzicht ranking toernooi. Ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel in café Havenzicht aan de Havenstraat 3 te Ridderkerk inschrijven.

the family karel