jeroen van dieNegenendertig deelnemer afgelopen zondag op het 3e Havenzicht ranking toernooi van 2017 welke verdeeld over 9 poules de strijd met elkaar aangingen. Johnny Monte, Wim Doesburg, Ron Willemstein, Jan Karel, Jeroen van Die, Menno Angenent, Ronald Visser, Remco Wiersma en Stefan Couwenberg waren de mannen die vroege vorm toonden.

Bij de laatste 16 moest Stefan Couwenberg dan het hoofd buigen voor Johnny Monte, Ronald Visser liet de eer aan Danny Noordijk, Wim Doesburg ging onderuit tegen Jan Bakels, Menno Angenent was niet opgewassen tegen Anne Schaap en Remco Wiersma kwam te kort tegen Stefano van Engelen. Daarmee waren al 5 poulewinnaars uitgeschakeld.

petra jan bakelsIn de kwartfinale viel voor Johnny Monte het doek tegen Jeroen van Die. Ron Willemstein bleef overeind tegen Danny Noordijk en Jan Karel plaatste zich voor de halve finale ten koste van Stefano van Engelen. In de laatste partij versloeg Jan Bakels Anne Schaap.

In de halve finale boekte Jeroen van Die een 4-0 overwinning op Ron Willemstein. Jan Bakels en Jan Karel maakten er een spannende partij van waarbij het Jan Bakels was die 4-3 maakte. In de finale die volgde tussen Jan en Jeroen stond Jeroen toch net iets scherper en met 5-2 boekte hij zijn 2e overwinning op rij in café Havenzicht.

marco petraIn de verliezerronde waren het Marco Smit en Ben Michels die elkaar in de finale bestreden. Marco was er gekomen ten koste van Agnes Gouman, Ria de Pan en Schier Gouman. Ben was te sterk gebleken voor Anouk Lokum, Daisy van Driel en Jaap Dijksman. Deze finale ging over de volle lengte waarbij het Marco was die de beslissende leg op zijn naam schreef.

daisy petraBij de dames was het Daisy van Driel die zich de sterkste toonde, zij versloeg in het dames onderonsje in de finale Corrine Karel. Voor Daisy dus de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe.

De enveloppen voor de hoogste finish, gesponsord door café Havenzicht, vielen in handen van Anouk Lokum en Jaap Dijksman. Anouk had met 94 de hoogste uitworp onder de dames terwijl een 135 finish van Jaap de hoogste van het toernooi was.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking vindt plaats op zondag 19 maart. Ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur ter plaatse inschrijven.