mareno petra 2017Afgelopen zondag melden zich 49 dames en heren voor de strijd op het 1e Havenzicht ranking toernooi van 2017. In de eerste ronde mocht de winnaar van een jaar eerder, Jan Bakels, aantreden tegen Mareno Michels. Voor Jan restte er vervolgens alleen nog een optreden in de verliezerronde.

Mareno ging onverdroten voort en versloeg vervolgens Kevin Vuisting, Danny Noordijk en Ben Michels waarna hij in de halve finale Jeroen van Die het nakijken gaf en daarmee de finale in stapte. Jeroen versloeg even eerder nog Stefano van Engelen.

Tegenstander van Mareno in de finale werd Ardy Jongenelen. Ardy maakte op weg naar de finale een eind aan het optreden van Ronald Visser, Marcel Lotte, Jaap Dijksman en in de halve finale Jan Snel. Jan was even daarvoor nog te sterk voor Anne Schaap.

ardy petraIn de finale begon Ardy voortvarend en nam hij een 2-0 voorsprong. Hoewel Mareno langszij wist te komen moest hij toch toestaan dat Ardy op een 3-2 en 4-3 voorsprong kwam. Uiteindelijk moet de 9e leg dan ook de beslissing brengen, het was Mareno die hierin de betere scores liet noteren en die ook op de dubbel niet faalde. Dit leverde hem met 5-4 de eerste toernooizege van 2017 op en moest Ardy zich tevreden stellen met de runner-up positie.

jan bakels petra 2017In de verliezerronde was het Jan Bakel die heerste, wint op Agnes Gouman, Rob Baan, Ron Willemstein en Menno Angenent brachten hem in de finale. Tegenstander hierin was Danny Mak. Danny was op weg naar de finale te sterk voor Jan de Vormer, Willem Sleypen en Fabian Wouters. In deze finale liet Jan niets liggen voor Danny en met 4-0 schreef hij de verliezerronde op zijn naam.

dushi petra 2017Ditmaal verschenen zes dames aan de ocky en zij mochten onderling uitmaken wie er de sterkste van hen was. Het waren Dushi Wouters en Daisy van Driel die elkaar in de damesfinale bestreden. Dushi versloeg eerder Ria de Pan en Corrine Karel terwijl Daisy te sterk was voor Anouk Lokum en Agnes Gouman. De beide dames lieten in de finale een mooie partij zien waarbij het Dushi was die met 4-2 aan het langste eind trok en daarmee de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe voor Beste dame in ontvangst mocht nemen.

Dushi gooide met 92 ook de hoogste uitworp onder de dames, Ben Michels was met 111 goed voor de hoogste finish bij de heren.

Mareno Michels liet met 4 stuks de meeste maximum scores noteren, Jan Snel was goed voor drie van de in de totaal 21 stuks.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2017 vindt plaats op zondag 5 februari. Ook die dag kan men zich tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven. Voor diegenen die denken iets later aan te komen, zij kunnen dit telefonisch doorgeven via 0180-420230.