havenzichtranking 2017Komende zondag 8 januari 2017 gaat de Havenzichtranking 2017 van start. Net als in voorgaande jaren kan men zich tot 12.45 uur in café “van ouds” Havenzicht, Havenstraat 3 te Ridderkerk inschrijven waarna om 13.Oo uur het toernooi zal aanvangen.

Ondanks de wat mindere opkomst van de dames in 2016 zal er ook in 2017 weer voor de damesprijzen gestreden kunnen gaan worden. Naast het reguliere ranking toernooi zullen zij onderling in een knock-out strijd uit mogen maken wie de beste dame van de dag is. Ook is er een Hoogste damesfinish en wordt er een dames ranking bijgehouden. Sponsor van de dames is, net als in voorgaande jaren, Nagelstyliste Agnes.

Op de Havenzicht ranking zijn er aan het eind van het jaar prijzen beschikbaar voor de hoogste finishes top drie, de top drie met meest aantal 180 scores en de top vier van de ranking. Zie hiervoor de ranking poster.

In 2016 mocht de Havenzicht ranking zich verblijden met de gemiddelde opkomst van 36 dames en heren en werd er op het finaletoernooi ruim €3800, - uitgekeerd. Tijdens de ranking toernooien zelf was er al een kleine € 2500, - uitgereikt.

In 2015 wisten gemiddeld ruim 50 deelnemers Havenzicht te vinden en nadat er tijdens de toernooien al ruim € 3000, - was uitgereikt werd er op de finaledag nog eens €4000, - onder de deelnemers verdeeld.

In 2014 lag de deelname met 49 net onder de 50 en plaatsten zich 32 deelnemers voor het finaletoernooi. Ook dat jaar werd er tijdens de toernooien zo’n € 3000, - aan prijzengeld uitgekeerd waarna aan het eind op het finaletoernooi nog een ruime € 4700, - werd verdeeld.

Tot aan 40 deelnemers zal er gestart worden in een poulesysteem, bij een grotere deelname zal er in een knock-out met een winnaars en verliezerronde worden geopend. Net als voorgaande jaren bedraagt het inschrijfgeld ook nu weer €6, - en wordt de helft daarvan on het toernooi uitgekeerd en gaat de andere helft in de prijzenpot van het finaletoernooi. Ook de opbrengst van de verloting komt ten goede aan de prijzenpot van het finaletoernooi.