cor ernst jan de vormer 2016Afgelopen zondag werd in café Havenzicht het finaletoernooi gepeeld van de Havenzichtranking 2016. 32 dames en heren hadden zich ditmaal geplaatst en verdeeld over 8 poules begonnen zij aan de strijd om de euro’s. Het waren Wesley Plaisier, Jan Bakels, Berry Herks, Jeroen van Die, Mitchell von Schukkmann, Cor Ernst, Mareno Michels en Jan Bakels die als poulewinnaar de winnaarsronde in stapten.

Ook in het knock-out gedeelte lieten zij zien in goeden doen te zijn en in de kwartfinale stonden dan ook 8 poulewinnaars tegenover elkaar. Wesley Plaisier liet zijn kansen tegen Mitchell von Schukkmann niet liggen en plaatste zich met 4-3 voor de halve finale, Berry Herks was een maatje te klein en werd met 4-1 uitgeschakeld door Mareno Michels. Jeroen van Die was niet opgewassen tegen Jan Karel en liep tegen een 4-1 nederlaag aan en Cor Ernst schakelde met 4-2 Jan Bakels uit.

In de halve finale maakte Mareno Michels met 5-0 kort werk van Wesley Plaisier. Cor Ernst leek bij een 3-0 voorsprong tegen Jan Karel ook op een eenvoudige overwinning af te gaan, maar Jan knokte zich terug in de wedstrijd en een beslissende negende leg was nodig. Deze viel dan wel ten prooi aan Cor die zich hiermee plaatste voor een finale tegen Mareno.

Ook in de finale had Cor de overhand maar door o.a. driemaal een maximum hield Mareno zich in de race en dwong hij een beslissende leg af. Na 12 darts stond Cor hierin op een dubbel en deze werd vervolgen ook niet gemist wat Cor de toernooizege en € 500, - opleverde.

danny noordijk jan de vormerIn de verliezerronde waren het Jan Snel en Danny Noordijk die de finale speelden. Beide spelers kregen het tot aan de finale niet cadeau. Jan Snel kwam er door overwinningen op Jan de Vormer (3-1), Danny Mak (3-2) en Schier Gouman (3-2). Danny Noordijk versloeg Delano Michels met 3-2, Ger Verroen met 3-2 en Dushi Wouters met 3-1. In de finale was Danny op stoom terwijl Jan zijn beste spel niet meer te voorschijn kon halen. Met o.a. een 144 finish stormde Danny naar een 4-0 zege en de winst in de verliezerronde.

lydia wouters jan de vormer 2016Er waren ditmaal slechts drie dames die slim genoeg waren om zich via de dames ranking voor het dames finaletoernooi te plaatsen: Lydia Wouters, Dushi Wouters en Agnes Gouman. In de onderlinge strijd liet Lydia zien niet voor niets de dames ranking op haar naam te hebben geschreven, zij versloeg zowel Dushi als Agnes en pakte daarmee de winst bij de dames. Dushi eindigde als 2e door Agnes te verslaan.

De hoogste finish bij de dames was van Dushi met 112, Danny Noordijk had met 144 de hoogste uitworp bij de heren.

Na afloop van een zeer vlot verlopen toernooi was er nog Chinees Buffet voor iedereen en kon iedereen al om 19.00 uur met een goed gevulde enveloppe en gevulde buik weer huiswaarts keren.

Uiteraard bedankt de organisatie iedereen voor zijn en haar inbreng, en hopen wij iedereen ook in 2017 weer terug te zen.

Op zondag 8 januari gaat de Havenzichtranking 2017 van start en die dag kan men zich tot 12.45 inchrijven voor het eerste toernooi van 2017. De complete lijst met data kunt u hier vinden.