mareno jan 2016Afgelopen zondag werd in café Havenzicht het laatste ranking toernooi van dit jaar gespeeld. Bij een opkomst van 32 dames en heren was het Mareno Michels die de winst naar zich toetrok met een 5-4 overwinning op Jan Bakels in de finale.

Gestart werd er in 8 poules, Rob Baan, Jan Karel, Ben Michels, Mareno Michels, Mitchell von Schukkmann, Edwin Boot, Jan de Vormer en Jan Snel openden sterk en wonnen hun poule.

Na de poulewedstrijden viel het doek al snel voor Jan Snel, Jan verloor van Stefan Couwenberg. Ook voor Edin Boot, Rob Baan en Jan de Vormer was het snel afgelopen, zij verloren van respectievelijk Danny Noordijk, Vincent v.d. Bogaert en Jan Bakels.

jan jan 2016Jan Bakels, die in de poule 2e werd achter Jan Karel, ging sterk door en versloeg ook Ben Michels en Mitchell von Schukkmann. Op de andere helft van de sheet hield Mareno huis en hij schakelde achtereenvolgens Anne Schaap, Stefan Couwenberg en Jan Karel uit. Finale Jan Bakels versus Mareno Michels, beiden stonden al driemaal eerder in de finale. In de finale bood Jan verwoed tegenstand maar uiteindelijk moest hij toch het hoofd buigen voor Mareno die hiermee zijn 4e toernooizege behaalde. Jan moest het voor de 3e maal met de runner-up positie stellen.

In de verliezerronde was het ditmaal Stefan Waterschoot die iedereen het nakijken gaf. Winst op Johnny Monte, Axel Zwaving en Remco Oost bracht hem in de finale. Hierin was Danny Mak zijn tegenstander, maar ook Danny had weinig in te brengen tegen het dartsgeweld van Stefan.
Danny was eerder nog te sterk geweest voor Patrick de Zwart, Lorenzo Verroen en Lydia Wouters.

petra dushiBij de dames was het Dushi Wouters die zich de sterkste toonde, zij versloeg Lydia Wouters en Agnes Gouman en nam de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe in ontvangst.

Dushi nam met 91 ook de hoogste uitworp onder de dames voor haar rekening, bij de heren was het Jan Bakels die met 147 de hoogste finish liet noteren. De meeste 180 scores kwamen uit handen van Mareno Michels.

Op zondag 11 december vindt het finaletoernooi plaats. De top 32 heeft zich hiervoor geplaatst en de aanvang van het toernooi is 12 uur.

Binnenkort wordt de poule-indeling geplaatst, houdt dartpromotie.nl hiervoor in de gaten.