jaap jeroenAfgelopen zondag schreef Jeroen van Die het 13e Havenzicht ranking toernooi op zijn naam met in de finale een 5-3 overwinning op Jan Bakels.

32 dames en heren melden zich café Havenzicht te Ridderkerk voor de strijd om de euro’s en de ranking punten. In de eerste ronde na de poules vlogen vier poulewinnaars uit het toernooi. Rob Baan, Danny Mak, Stefan Waterschoot en Anne Schaap wisten hun goede spel in de poule niet door te trekken.

In de kwartfinale verloor Wim Doesburg van Jeroen van Die, ging Ger Verroen onderuit tegen Jan Karel, moest Mareno Michels naar het schrijfbord na een ontmoeting met Ben Michels en was Jan Bakels te sterk voor Danny Noordijk.

In de halve finale liet Jeroen van Die een 164 uitworp noteren en versloeg hij Jan Karel met 4-0, Jan Bakels stond slechts een leg af aan Ben Michels en stapte met 4-1 de finale in. In de finale wist Jan met o.a. een 145 en een 132 finish lang in de race te blijven maar uiteindelijk moest hij met 5-3 het hoofd buigen voor Jeroen.

jaap edwinIn de verliezerronde toch enkele verrassende namen, Ardy Jongenelen, Edin Boot en Stefan Couwenberg zijn namen die hier normaal niet in zitten. In de eerste knock-out ronde droeg Agnes Gouman zorg voor een verrassing met de uitschakeling van Ron Willemstein. Lang kon Agnes niet van haar overwinning genieten, een ronde later was Stefan Couwenberg een maatje te groot. Ook Stefan kon echter niet lang genieten van zijn zege, hij verloor vervolgens in de halve finale van Edwin Boot. Edin versloeg eerder al Jeffrey Oost en Lydia Wouters.

Tegenstander van Edwin in de finale werd Ardy Jongenelen. Ardy maakte op weg naar de finale een eind aan het optreden van Jan de Vormer, Lorenzo Verroen en Remco Oost. In de finale gaven beide spelers elkaar niet veel toe en moest er een 7e leg gespeeld worden voor de beslissing. Het was Edwin die deze op zijn naam schreef en daarmee de verliezerronde won.

jaap dushiDushi Wouters toonde zich ditmaal de beste dame, in de damesfinale versloeg zij dochter Lydia. Lydia liet met 71 wel de hoogste uitworp onder de dames noteren. Jeroen van Die had met de eerder aangehaalde 164 de hoogte finish onder de heren. Mareno Michels liet met drie stuks de meeste 180 scores noteren.

Het 14e Havenzicht ranking toernooi vindt plaats op zondag 23 oktober, ook die dag kan men zich weer tot 12.45 uur inschrijven in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk.