jeroen petra wesleyAfgelopen zondag werd in café Havenzicht te Ridderkerk het 12 ranking toernooi van dit jaar gehouden. Het waren Wesley Plaisier en Jeroen van Die die zich ditmaal het sterkste koppel toonden, in de finale werden Elvin Geerlof / Danny Mak verslagen. Wesley Plaisier boekte hiermee een unieke prestatie in Havenzicht, hij schreef alle drie de koppeltoernooien op zijn naam met telkens een andere partner.

Gestart werd er ook ditmaal in een poulesysteem waarbij het Ardy Jongenelen / Jan Karel, Jeroen van Die / Wesley Plaisier, Elvin Geerlof / Danny Mak, Ger Verroen / Fabian Wouters, Danny Noordijk / Axel Zwaving en Ron Willemstein / Mike van Duivenbode waren die als poulewinnaar verder gingen.

Anne Schaap en Simon Auperlee openden het toernooi misschien wat minder sterk, maar na de poules versloegen zij met Axel Zwaving / Danny Noordijk en vervolgens Jan Karel / Ardy Jongenelen twee poulewinnaars. In de halve finale gingen zij dan tegen Elvin Geerlof en Danny Mak echter ten onder. Elvin en Danny versloegen even daarvoor al Jan Bakels / Rob Baan. In de kwartfinale moesten Ron Willemstein / Mike van Duivenbode het hoofd buigen voor Jeroen en Wesley terwijl Ger Verroen / Fabian Wouters onderuit gingen tegen Jaap Dijksman / Jan Snel. Voor Jaap en Jan eindigde het toernooi ook in de halve finale, Wesley en Jeroen waren net iets sterker.

Voor Danny Mak was het zijn eerste finale en blijkbaar legde dit iets te veel druk op de jongeling. Danny wist zijn eerdere goede niveau niet meer te halen, en alleen kon Elvin het, ondanks tweemaal een 180 score, ook niet. Met 5-0 ging de toernooioverwinning dan ook naar Wesley en Jeroen.

remco petra markIn de verliezerronde waren het Remco Oost en Mark Kromowitono die er met de zege vandoor gingen. Winst op achtereenvolgens Wim Doesburg / Patrick de Zwart en Robin Dikmans / Jeremy Rijsdijk bracht hen in de finale. Tegenstanders hierin waren Lorenzo Verroen / Johnny Monte, zij versloegen eerder Ruud en Marcel en vervolgens Agnes en Schier Gouman. In de finale toonde Remco en Mark zich de sterksten en dus moesten Lorenzo en Johnny genoegen nemen met de Runner-Up positie.

jaap evaDe hoogste finish kwam ditmaal met 156 uit handen van Jan Karel terwijl Eva Vermeulen met 65 de hoogste uitworp onder de dames liet noteren. Elvin Geerlof liet deze dag met acht stuks de meeste 180 scores noteren.

Het volgende toernooi van de Havenzichtranking 2016 vindt plaats op zondag 2 oktober en ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur inschrijven aan de Havenstraat 3 te Riderkerk.