wesley agnes mitchellWesley Plaisier en Mitchell von Schukkmann hebben in café Havenzicht te Ridderkerk het 10e ranking toernooi op hun naam geschreven. In de finale waren zij met 5-1 te sterk voor het duo Berry Herks / Stefano van Engelen.

Verdeeld over 5 poules verschenen ditmaal 22 koppels ditmaal aan de ockey in café Havenzicht. Het waren Mareno Michels / Danny Mak, Jan Karel / Ardy Jongenelen, Stefan Couwenberg / Jan Snel, Mitchell von Schukkmann / Wesley Plaisier en Berry Herks / Stefano van Engelen die als poulewinnaar de winnaarsronde in stapten.

In de kwartfinale viel voor Mareno en Danny dan het doek, zij verloren van Berry en Stefano. Ook voor Stefan Couwenberg / Jan Snel was de kwartfinale het eindpunt, Delano Michels / Cor Ernst bleken te sterk. Jan Karel / Ardy Jongenelen moesten in Richie IJzermans / Erik van Rijswijk hun meerdere erkennen terwijl Mitchell von Schukkmann / Wesley Plaiser zich ten koste van Patrick de Zwart / Jeroen van Die voor de halve finale plaatsten.

In de halve finale tussen Berry / Stefano en Delano / Cor liet Cor viermaal een 180 score noteren, maar waren het Berry en Stefano die met 4-2 de finale bereikten. Richie en Erik waren in de halve finale niet opgewassen tegen het duo Mitchell / Wesley.

Dit leverde dus een finale Berry / Stefano versus Mitchell / Wesley op. Voor Berry en Wesley was het de 2e maal dat zij in Havenzicht de koppelfinale speelden, op het vorige koppeltoernooi wisten zij samen de zege nog op hun naam te schrijven, ditmaal spelden beiden dus met een andere koppelpartner. Ondanks dat zij verwoede tegenstand boden wisten Berry en Stefano slechts een leg op hun naam te schrijven en boekten Mitchell en Wesley een overtuigende 5-1 overwinning. Voor Wesley was het alweer zijn 6e toernooizege op de Havenzichtranking van dit jaar.

vincent agnes ronagnes schierIn de verliezerronde waren het Ron Willemstein en Vincent “Bling Bling” van de Bogaert die heersten. In de poulewedstrijden wisten zij nog geen potten te breken, maar eenmaal in het knock-out gedeelte waren Ron en Vincent helemaal los. Achtereenvolgens Eva Vermeulen / Marcel Bogaard, Lorenzo Verroen / Johnny Monte en in de finale Agnes en Schier Gouman moesten in het stof bijten. Agnes en Schier Gouman waren na de poulewedstrijden te sterk voor Glenn Euson / Dennie Jorens en Ger / Lydia Verroen. Tegen twee eredivisiespelers waren de Goumannetjes echter ook niet opgewassen en zij moesten zich tevreden stellen met de Runner-up positie in de verliezerronde.

jaap jeroenDe hoogste finish kwam ditmaal met 124 uit handen van Jeroen van Die. Lydia Wouters nam met 98 de hoogste uitworp onder de dames voor haar rekening. De 180 scores vielen ditmaal als rijpe appelen waarbij Cor Ernst goed was voor een vijftal, iets wat nog verbeterd werd door Stefano van Engelen die een zestal consumptiebonnen kon ophalen.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking vindt plaats op zondag 21 augustus. Eerst is er echter de Open Havenzicht koppels wat komende zondag 7 augustus plaats zal vinden. De wedstrijdtafel wordt die dag bemand door de mannen van HW Darts en men kan voorschrijven bij Freddy de Geus (06-52098979).