wesley petraAfgelopen zondag boekte Wesley Plaisier zijn 9e toernooizege in café Havenzicht in 2016. Op het 9e toernooi van de Havenzichtranking 2016 boekte Wesley zijn 5e zege op deze ranking dit jaar, in de finale moest ditmaal Nigel van Milligen met 5-4 het hoofd buigen.

Met 29 dame en heren was er sprake van een historisch dieptepunt in deelnemersaantal. Dit mocht echter de pret niet drukken en in de poules werd er vanaf de start fanatiek gestreden voor de punten. Het waren Wesley Plaisier, Nigel van Milligen, Jaap Dijksman, Danny Noordijk, Stefan Couwenberg en Jeroen van Die die als poulewinnaar naar het knock-out gedeelte gingen.

Voor Danny Noordijk viel bij de laatste 16 het doek, Mareno Michels was met 3-1 te sterk voor Danny. Stefan Couwenberg redde het in de kwartfinale niet tegen Wesley Plaisier, Stefan mistte te veel darts op de dubbel en Wesley profiteerde optimaal. Jaap Dijkman kende geen pardon met Bernard Langeveld en plaatste zich met 3-1 voor een onderonsje met Wesley. Nigel van Milligen bleef met 3-2 Jeroen van Die de baas en Mareno Michels schakelde met 3-0 Jan Karel uit.

nigel petraIn de halve finale was Jaap Dijksman redelijk kansloos tegen Wesley Plaisier en verloor met 4-0. Nigel van Milligen versloeg enigszins verrassend met 4-2 Mareno Michels en dat leverde een finale Wesley versus Nigel op.

In de finale had Nigel wel de overhand, maar wist hij dit niet in winst om te zetten. Dankzij o.a. 3x een 180 score en finishes van 112 en 119 trok Wesley uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind.

petra simonIn de verliezerronde waren het Danny Mak en Simon Auperlee die zich de finale in speelden. Danny versloeg op weg naar de finale Ger Verroen en Lorenzo Verroen. Simon schakelde Jeremy Rijsdijk en Ad Ouwens uit. In deze finale was het Simon die met 4-3 aan het langste eind trok en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

Lydia Wouters was de enige en dus ook meteen de beste dame.

lydia petraVan de 20 maximum scores die er gegooid werden nam Wesley met zes stuk het leeuwendeel voor zijn rekening. De hoogste finish kwam met 124 uit handen van Nigel van Milligen.

Het volgende Havenzicht rankingtoernooi vindt plaats op zondag 31 juli, die dag wordt er in koppelformaat gespeeld. Inschrijven kan men zich ook dan tot 12.45 uur ter plaatse in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk.

Eerst wordt er komende zondag 17 juli de Open Havenzicht 016 single gespeeld. De vraag is: “Boekt Wesley Plaisier dan zijn 10e toernooizege in Havenzicht dit jaar?”.