mareno petra 22 05Mareno Michels boekte afgelopen zondag zijn 2e toernooizege op de Havenzichtranking 2016, met in de finale een 5-2 overwinning op Cor Ernst.

37 dames en heren verschenen ditmaal aan de ockey in café “van ouds” Havenzicht te Ridderkerk. Ook ditmaal werd er weer gestart in een poulesysteem waarin de spelers in vorm gescheiden werden van degenen die deze dag in mindere doen waren. Dit leverde negen poulewinnaars op, Jan Karel, Danny Noordijk, Berry Herks, Jaap Dijksman, Ben Michels, Mareno Michels, Jan Bakels, Lorenzo Verroen en Cor Ernst waren al vroeg in goeden doen.

Negen poules betekende dat bij de laatste 16 er twee poulewinnaars tegen elkaar in het strijdperk mochten treden, het was Cor Ernst die in deze partij met 3-2 Jan Karel versloeg. Voor Lorenzo Verroen viel in deze fase het doek tegen Anne Schaap terwijl Ger Verroen zorg droeg voor de uitschakeling van Ben Michels.

In de kwartfinale moest Anne Schaap dan toch de duimen leggen tegen Jaap Dijksman, Danny Noordijk verloor van Mareno Michels, Berry Herks ging ten onder tegen Jan Bakels en Ger Verroen bleek niet opgewassen tegen Cor Ernst. In de halve finale was het dan tweemaal een Greyhound – Cobra partij. Het waren Mareno Michels en Cor Ernst die het verschil lieten zien tussen Eredivisie en 1e divisie, met 4-0 en 4-1 plaatsten zij zich voor een onderonsje in de finale.

Cor liet in deze finale tweemaal een maximum score aantekenen, maar meer als twee legs leverde dit hem niet op. Met 5-2 moest hij dan ook zijn meerdere in Mareno erkennen. Door dit resultaat steeg Cor op de ranking wel naar de 3e plaats terwijl Mareno met stip naar de 8e plaats opklom. Jan Bakels profiteerde van de afwezigheid van Wesley Plaisier en nam de koppositie weer in beslag.

boy van reedeIn de verliezerronde was het Boy van Reede die iedereen zijn wil oplegde. Boy speelde zich ten koste van Marian Levai, Dennie Joren en Stefan Waterschoot de finale in. Tegenstander in de finale werd Simon Auperlee die zich van zijn beste kant liet zien en achtereenvolgens Lydia Wouters, Jan Snel en Johnny Monte aan zijn zegekar bond. In de finale was Simon echter niet opgewassen tegen het dartsgeweld dat Boy liet zien en met 4-1 moest hij dan ook de overwinning aan Boy laten.

lydia petra 22 05Bij de dames trok Lydia Wouters voor de 5e maal dit jaar aan het langste eind. Nadat zij eerst haar moeder verslagen had was zij ditmaal in de finale met 4-2 te sterk voor Marian Levai. Voor de Lydia dus weer de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde enveloppe.

De hoogste finish werd bij de dames gegooid door Marian Levai met 92 terwijl bij de heren Jan Bakels met 149 de hoogste uitworp op zijn naam schreef. Voor hen dus de door café Havenzicht gesponsorde enveloppe. Ditmaal bleef het aantal 180 scores op 18 staan waarvan Jan Karel, Cor Ernst en Mareno Michels er elk drie voor zijn rekening nam.

Het volgende toernooi van de Havenzichtranking vindt plaats op zondag 12 juni, die dag wordt er in koppelformaat gespeeld. Ook dan kan men zich tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel in café “van ouds” Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.