petra wesley janWesley Plaisier heeft afgelopen zondag in café Havenzicht te Ridderkerk voor de 3e maal de toernooizege naar zich toegetrokken, ditmaal was Wesley in de finale met 5-1 te sterk voor Cor Ernst.

31 dames en heren melden zich tijdig aan de wedstrijdtafel en zij mochten verdeeld over 8poules in een poulesysteem startten. Het waren Cor Ernst, Ron Willemstein, Wim Doesburg, Stefan Couwenberg, Mareno Michels, Wesley Plaisier, Remco Oost en Danny Mak die als poulewinnaar eindigden.

Meteen na de poule werden Remco Oost en Danny Mak uitgeschakeld door Robert-Jan Koolstra en Jan Bakels. Bij de laatste acht moest Mareno Michels het hoofd buigen voor Cor Ernst, verloor Robert-Jan Koolstra van Wim Doesburg, kwam Ron Willemstein te kort tegen Wesley Plaisier en was Stefan Couwenberg te sterk voor Jan Bakels.

In de halve finale walste Cor Ernst met 4-0 over Wim Doesburg heen, ondanks een maximum van Wim, en liet Wesley Plaisier tegen Stefan Couwenberg tweemaal de maximum score noteren en trok hij met 4-2 aan het langste eind. Cor, die tot aan de finale nog geen leg verloren had, moest er hierin echter vijf aan Wesley afstaan en dat leverde hem dan ook een 5-1 nederlaag en de runner-up positie op.

petra berry janIn de verliezerronde was het dan Jan de Vormer die zijn eerste finaleplaats wist te behalen. Winst op Simon Auperlee, Gibi en Ben Michels brachten Jan tegenover Berry Herks. Berry versloeg op weg naar de finale Axel Zwaving, Richard van Dijke en Robert Krijthe. In de finale gooide Barry nog tweemaal een 180 score en hij trok met 4-1 de winst in de verliezerronde naar zich toe.

Bij de dames toonde Dushi Wouters zich ditmaal de sterkste. Nadat het viermaal Lydia Wouters was die won, moest Lydia nu met 4-1 in haar moeder haar meerdere erkennen. Voor Dushi dus de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde envelop.

petra dushiDushi gooide ook de hoogste finish onder de dames terwijl Mareno Michels met 157 de hoogste uitworp van het toernooi had. In totaal werden er ditmaal 20 maximum scores gegooid, Berry Herks was goed voor vier stuks terwijl Wesley Plaisier en Mareno Michels er drie gooiden.

Het volgende toernooi van de Havenzichtranking 2016 vindt plaats op zondag 22 mei. Ook die dag kan men zich tot 12.45 uur in café Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.

 wim doesburg