mareno jan 2016Afgelopen zondag melden zich 35 dames en heren in café Havenzicht te Ridderkerk voor de strijd op het 4e Havenzicht ranking toernooi van 2016. Ook ditmaal werd er gestart in poules waarbij het Jan Karel, Mareno Michels, Daniel Geysendorpher, Cor Ernst, Wim Doesburg, Anne Schaap, Wesley Plaisier en Danny Noordijk waren die vroeg in het toernooi hun vorm toonden.

Na de poulewedstrijden waren er bij de laatste 16 al mooie wedstrijden te zien waarbij Jan Karel won van Edwin Boot, Mareno Michels met 3-2 Mitchell von Schukkmann versloeg ondanks een 140 finish en een 180 score van Mitchell, en Daniel Geysendorpher zoon Michael darts les gaf met driemaal een maximum score. Wesley Plaisier was in deze fase te sterk voor Jeroen van Die.

In de kwartfinale versloeg Jan Karel Wim Doesburg, verloor Daniel Geysendorpher van Wesley Plaisier, redde Anne Schaap het niet tegen Mareno Michels en maakte Cor Ernst een eind aan het optreden van Danny Noordzij.

In de halve finale was Wesley Plaisier met 4-1 te sterk voor Jan Karel terwijl Mareno Michels driemaal een maximum gooiden en met 4-2 Cor Ernst versloeg. In de finale tussen Wesley en Mareno liet Mareno nog tweemaal een 180 noteren en een 115 finish en met 5-0 trok hij de toernooizege naar zich toe.

jan jan 2016In de verliezerronde was het de koploper van de ranking, Jan Bakels, die de lakens uitdeelde. Winst op Simon Auperlee, Ledion Collacu en Lorenzo Verroen bracht hem in de finale. Tegenstander hierin werd Schier Gouman die op zijn pad naar de finale Axel Zwaving, Edo Smits en Ron Willemstein versloeg. In de finale wist Schier echter geen vuist te maken tegen Jan Bakels en met 4-0 moest hij de winst aan Jan laten.

Bij de dames waren het Lydia en Dushi Wouters die elkaar bestreden om de besta dame prijs. Het was Lydia die uiteindelijk met 4-3 de zege naar zich toetrok en daarmee voor de 3e maal de door Nagelstyliste Agnes gesponsorde prijs binnenhaalde.

agnes jan 2016De hoogste finish bij de dames kwam met 102 uit handen van Agnes Gouman terwijl Mareno Michels met 153 de hoogste uitworp van het toernooi had. Met zeven stuks had Mareno ook het grootste aandeel in de 25 maximumscores die er gegooid werden, Daniël Geusendorpher was ditmaal goed voor vier stuks.

Op de ranking stand gaat Jan Bakels nog steeds aan kop gevolgd door Jan Bakels en Wesley Plaisier.

Op zondag 10 april vindt het volgend Havenzicht ranking toernooi plaats. Ook die dag kan men zich weer tot 12.45 uur in café “van ouds” Havenzicht aan de Havenstraat te Ridderkerk inschrijven.