daisy DebbyAfgelopen zondag werd het finaletoernooi van de Agnes & Schier ranking 2019 gespeeld waarvoor de top 40 van de ranglijst was uitgenodigd. De spelers en speelsters werden volgens seeding geplaatst wat betekende dat de nummers 1 en 2 elkaar pas in de finale tegen konden komen. En ditmaal kwamen die verwachtingen ook uit.

Van Rijswijk, als eerste geplaatst, kwam ook als eerste uit zijn poule. In het knock-out gedeelte werd na een bye Jeroen van Die verslagen waarna ook Patrick Toom en Geordie Martis ten onder gingen tegen Erik. Nigel van Milligen was de 2e geplaatste speler en ook Nigel kwam als poulewinnaar in het knock-out gedeelte. Ook Nigel had eerst een bye en versloeg vervolgens Leon Blokker, Manuel Marques en Jan Karel. En dit leverde dan een finale Erik versus Nigel op.

Nigel liet gedurende de dag sterk spel zien met 8x 180 en finishes van 110, 125 en 149. Erik liet zich deze dag echter ook niet onbetuigd, 11x een maximum en finishes van 100, 101 en 140. Na een mooie partij was het Erik die de laatste dubbel erin gooide en daarmee de toernooizege naar zich toetrok.

In de verliezerronde waren het Oscar Wijsbroek en Ruud Schipper die zich de finale in speelden. Oscar bleek na het poulegedeelte te sterk voor Remco Oost, Michael de Waard en Vincent de Gelder terwijl Ruud achtereenvolgens Marco Bontenbal, Dennis Zijdemans en Rob Baan huiswaarts zond.

Er werden ditmaal 43 maximum scores gegooid, waarvan Erik en Nigel de meeste voor hun rekening namen. De hoogste finish was de 149 van Nigel terwijl Lydia Wouters met 96 de hoogste damesfinish gooide.

Voor de foto’s van dit toernooi kijkt u het beste hier verder.