cor agneAfgelopen zondag vond bij Agnes & Schier te Barendrecht het eerste toernooi van de 2019 ranking plaats. Zij mochten zich verheugen met de opkomst van 78 dames en heren die de strijd op de dartbanen met elkaar aangingen. Ondanks wat computerproblemen verliep het toernooi goed en kon men zich na de poulewedstrijden opmaken voor de knock-out fase.

Het was Cor Ernst die deze dag in beste doen was. Na zijn poule versloeg Cor achtereenvolgens Gino Blom, Patrick Ziemer, Ruud Schipper, in de halve finale Jan Karel en vervolgens in de finale Nigel van Milligen. Nigel was in de finale gekomen ten koste van Marcel Reinders, Jan Bakels, Ron Kars en Geordie Marties.

In de verliezerronde was het Danny de Reus die met de eer ging strijken. Danny versloeg, na de uitschakeling van Shirley Geelen, Ricardo Bal, Peter Zimmer en Vincent de Gelder, in de finale Dim v.d. Meer. Dim was eerder nog te sterk geweest voor Corrine Karel, Tristan Koedood, Simon Auperlee en Fred Verdonk.

De hoogste finish kwam deze dag met 123 uit handen van Peter Zimmer. Van de in totaal 39 gegooide maximum scores namen Cor Ernst, Patrick Ziemer, Pascal den Tuinder, Ron Kars en Nigel van Milligen er elk drie voor zijn rekening.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 10 februari.