erik schierAfgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het 11e ranking toernooi van dit seizoen gespeeld. Bij een opkomst van 48 dames en heren was het Erik van Rijswijk die zich aan het eind van de dag de beste mocht noemen terwijl Lydia Wouters als beste dame van de baan kwam.

Met nog een toernooi te gaan is de strijd om de punten losgebarsten, de koplopers staan wel veilig maar een flink aantal spelers heeft de punten nog hard nodig om zich bij de top 40 te plaatsen. Erik van Rijswijk spelde deze dag in ieder geval zijn deelname aan het finaletoernooi veilig. Winst op Lydia Wouters, Rowdy Rook, Marcel Koolmees en Marco Los bracht hem in de finale waarin Jurgen Hoogvliet wachtte. Jurgen schakelde op weg naar de finale Oscar Wijsbroek, Geert van Wageningen, Dennis Zijdemans en Jan Karel uit. In de finale hield de zegereeks voor Jurgen echter op en moest hij de toernooizege uiteindelijk aan Erik laten.

In de verliezerronde was het Vincent de Gelder die met de eer ging strijken. Na overwinningen op Robert-Jan Koolstra, Danny Mak, Ger Verroen en Michel Merrelaar mocht Vincent het in de finale opnemen tegen Schier Gouman. Ook deze klus werd door Vincent geklaard en daarmee schreef hij de verliezerronde op zijn naam. Schier Gouman was eerder nog wel verantwoordelijk voor de uitschakeling van Simon Auperlee, John de Graaf, Marco Meijboom en Gerrit Geelen.

Bij de dames was het Lydia Wouters die al haar partijen winnend afsloot en die tussendoor met 86 ook de hoogste damesfinish liet noteren. De hoogste finish van het toernooi werd met 151 gegooid door Oscar Wijsbroek. Jan Karel nam met 5 stuks de meeste van de 22 maximum scores voor zijn rekening.

Het laatste Agnes & Schier ranking toernooi van dit jaar vindt plaats op zondag 11 november.