erik schier45 dames en heren verschenen op Vaderdag bij Agnes & Schier voor de strijd op het 7e ranking toernooi van dit jaar. Nadat zij verdeeld over 11 poules hadden uitgemaakt wie er naar de winnaars ronde ging er wie er naar het meer recreatieve gedeelte ging zat het spel echt op de wagen.

In de winnaarsronde kwamen de twee koplopers van de ranking bij de laatste 16 tegen elkaar uit, het was Gino Blom die deze ontmoeting met 3-2 in zijn voordeel beslechte. Een ronde later, kwartfinale, zette Gino zijn zegereeks voort met een 3-1 zege op Tony Buitelaar. In de andere kwartfinale partijen was Dennis Zijdemans met 3-2 te sterk voor Ron Kars, versloeg Erik van Rijswijk met dezelfde cijfers Mike van Duivenbode en moest Jan Bakels met 3-1 in het stof bijten tegen Thom v.d. Herik.

In de halve finale versloeg Erik van Rijswijk dan Dennis Zijdemans terwijl Gino Blom te sterk bleek voor Thom v.d. Herik. Finale voor de tweede maal dit jaar dus Erik versus Gino. Net als de vorige keer was het Erik die als winnaar van de baan kwam terwijl Gino de koppositie op de ranking ook nu weer naar zich toetrok.

In de verliezerronde waren het Leon Blokker en Hans de Klerk die na de poule het sterkste spel lieten zien. Leon was hierin te sterk voor Agnes Gouman, Rowdy Rook, Marco Meijboom en Danny Mak waarmee hij zich de finale in speelde. Tegenstander hierin werd Hans de Klerk die op zijn pad Simon Auperlee, Ben Dienaar, Jan de Vormer en Tristan Koedood aan zijn zegekar bond.

In de finale bleef Hans op scherp staan en met 4-1 schreef hij de verliezerronde op zijn naam en moest Leon zich tevreden stellen met de runner-up positie.

Bij de dames toonde Lydia Wouters zich deze dag de sterkste.

lydia schierDe Hoogste finish kwam me 138 uit de handen van Erik van Rijswijk. Lydia Wouters gooide met 120 de hoogste uitworp onder de dames. Mike van Duivenbode nam met 5 stuks de meeste van de 31 gegooide maximum scores voor zijn rekening, Gino Blom, Erik van Rijswijk en Jan Karel gooiden er elk 3 stuks.

Op zondag 26 augustus is het volgende toernooi van de Agnes & Schier cyclus, die dag wordt er in een 301 dubbel in, dubbel uit format gespeeld.

Eerst zijn er echter nog wat Zomer ranking toernooien bij Agnes & Schier, het eerste hiervan is op vrijdag 29-06-2018, aanvang 20.00 uur.