jurgen hoogvliet 2018Afgelopen zondag verschenen 55 dames heren in Barendrecht bij Agnes & Schier aan de ockey voor de strijd op het 6e ranking toernooi van 2018. Nadat de poules gespeeld waren mochten de dames en heren in vorm verder in de winnaarsronde, terwijl degenen die in mindere doen waren het verder in de verliezerronde mochten proberen.

In de winnaarsronde waren meteen mooie partijen te zien, Edwin van Rijswijk verloor in de 1e ronde van Marco Los, Daisy van Driel gaf Thom v.d. Herik klop en Robert-Jan Koolstra bleek te sterk voor Ben Michels. In de 2e ronde ging Robert-Jan dan ten onder tegen Dennis Zijdemans, verloor Marco Los van Oscar Wijsbroek, maakte Jurgen Hoogvliet een eind aan het optreden van Gino Blom, schakelde Jan Bakels Marcel Koolmees uit, dolf Wilbert van Veen het onderspit tegen Nigel van Milligen en mocht Daisy van Driel aan het schrijfbord plaatsnemen na een ontmoeting met Jan Karel.

In de kwartfinale was Dennis Zijdemans met 3-1 te sterk voor Oscar Wijsbroek terwijl Jordy Kaptein met 3-0 het hoofd moest buigen voor Jurgen Hoogvliet. Berry Herks trok met 3-2 aan het langste eind tegen Jan Bakels en Nigel van Milligen plaatste zich met een 3-0 zege op Jan Karel voor de halve finale.

In de halve finale maakte Jurgen Hoogvliet met 4-0 kort werk van Dennis Zijdemans. Nigel van Milligen had tegen Berry Herks twee legs meer nodig. In de finale die volgde moest de 9e leg bepalen wie er deze dag de sterkste was. Het was uiteindelijk Jurgen die deze leg op zijn naam schreef en Nigel daarmee naar de 2e plaats zond.

wim doesburg schier goumanIn de verliezerronde was het thuisspeler Schier Gouman die heerste. Schier gaf op weg naar de finale achtereenvolgens Wilco Mulder, Lydia Wouters, Jaap Dijksman en Andy Karel klop. Tegenstander in de finale werd Wim Doesburg die op zijn pad Jens Los, Patrick Huiskens, Michel Merrelaar en Frank Schook naar het schrijfbord had gezonden. Ook in deze finale moest er een beslissende laatste leg aan te pas komen, het was Schier die deze naar zich toetrok en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

daisy van driel bakkerBij het zestal dames was het Daisy van Driel die zich de sterkste toonde. In de halve finale versloeg zij Stefanie Hoogeveen waarna in de finale Priscilla v.d. Kant ook niet opgewassen bleek tegen het geweld van Daisy. Eerder versloeg Priscilla in de halve finale Agnes Gouman.

jan bakels finishDe hoogste finish kwam ditmaal uit op 160 welke werd gegooid door Jan Bakels. De hoogste damesfinish kwam met 90 uit de handen van Daisy van Driel-Bakker. Nigel van Milligen had dorst deze dag en met zeven stuks nam hij de meeste 180 scores voor zijn rekening.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 17 juni.