wesley danny agnes schierAfgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het 5e ranking toernooi van dit jaar gespeeld, ditmaal een koppeltoernooi.

Na de poulewedstrijden zat het spel goed op de wagen en werd er serieus gestreden om de winst. In de winnaarsronde waren het twee koppels uit een poule die zich de finale in speelden. Michael v.d. Veer / Richard Broer plaatsten zich als poulewinnaar en versloegen vervolgens Ardy Jongenelen / Jan de Vormer, Frans de Winter / Gino Blom en in de halve finale Jan Bakels / Marcel Koolmees.

Tegenstander in de finale waren Danny van Trijp / Wesley Plaisier die in de poule 2e werden. Danny en Wesley versloegen op weg naar de finale achtereenvolgens Ben Michels / Stefan Waterschoot, Jan Postma / Anoop Ramdajal, Marco Los / Marnix de Beer en in de halve finale Ricardo Ham / Michael van Dijk.

In de finale mochten Michael / Richard proberen zich te revancheren voor de 2-1 nederlaag in de poule, maar dit wilde niet lukken. Danny en Wesley loeten geen kansen onbenut en met 5-0 trokken zij de toernooizege naar zich toe.

michael Thom agnes schierIn de verliezerronde waren het Thom v.d. Herik / Michael de Waard en Jurgen Watson / Daisy van Driel zie zich de finale in speelden. Thom en Michael waren op weg te sterk gebleken voor Wilco Mulder / Ben Dienaar, John Gouweloos / Edwin Boot en Michel Oversluizen / Jeroen Luyten.

Daisy jurgen schierJurgen en Daisy lieten op hun pad Frank v.d. Harst / Dim v.d. Meer, Tony Buitelaar / Wesley-Rus Hartland en Remco Oost / Danny Noordijk in het stof bijten.

De finale in de verliezerronde werd een spannende partij die over de volle zeven legs zou gaan. Het waren uiteindelijk Thom / Michael die in de zevende leg aan het langste eind trokken en daarmee de verliezerronde op hun naam schreven.

De hoogste finish was ditmaal de hoogste mogelijke, Peter Zimmer liet de 170 noteren. Van de 31 maximum scores namen Michael v.d. Veer, Ricardo Ham en Jeroen van Die er met elk 4 stuks de meeste voor hun rekening.

Op zondag 20 mei is het volgende toernooi bij Agnes & Schier. Die dag wordt er weer gewoon single gespeeld.

Peter Zimmer