erik van rijswijk73 dames en heren melden zich afgelopen zondag bij Agnes & Schier voor de strijd op het 4e A&S ranking toernooi van 2018. Nadat de poules gespeeld waren was iedereen warm gedraaid en kon de strijd echt beginnen.

In de winnaarsronde opende Thom v.d. Herik met overwinningen op Robert-Jan Koolstra en Geordie Martis om in de kwartfinale Marco v.d. Kant uit te schakelen. Gino Blom versloeg Ricardo Ham, Geert van Wageningen en in de kwartfinale Jan Bakels. Erik van Rijswijk maakte op weg naar de halve finale een eind aan het optreden van Stefano van Engelen, Jurgen Hoogvliet en in de kwartfinale Jaap Dijksman. De vierde halve finalist werd Michael van Dijk die Ron Kars en Schier Gouman versloeg waarna in de kwartfinale Jeroen van Die het nakijken werd gegeven.

In de halve finale waren twee mooie partijen te zien die beiden over de volle lengte zouden gaan. Thom v.d. Herik moest hierin met 4-3 de duimen leggen tegen Gino Blom terwijl Erik van Rijswijk met dezelfde cijfers Michael van Dijk versloeg. In de finale was de strijd minder spannend, met o.a. een 140 finish trok Erik met 5-1 de toernooizege naar zich toe. Gino restte de runner-up positie en de koppositie op de ranking.

richard broerIn de verliezerronde waren het Marco Los en Richard Broer die de lakens uitdeelden. Marco speelde zich naar de finale ten koste van Jan de Vormer, Michel Merrelaar, Dennis Zijdemans, Edwin Boot en Ruud Schipper. Richard was te sterk voor achtereenvolgens Rob Baan, Andy Karel, Jeroen Luyten en Peter Zimmer. In de finale stond Richard het scherpst en met 4-1 schreef hij de verliezerronde op zijn naam.

daisy van drielEr melden zich een zestal dames, die als bonus onderling uit mochten maken wie er deze dag de sterkste was. Het waren ditmaal Stefanie Hoogeveen en Daisy van Driel – Bakker die elkaar in de finale bestreden. Na een spannende partij was het Daisy die met 4-3 aan het langste eind trok.

De hoogste finish onder de dames was van Agnes Gouman die vanaf 88 finishte. Bij de heren was het Rowdy Rook die met 158 de hoogste uitworp liet noteren.

In totaal werden er ditmaal m33 maximum scores gegooid, Michael van Dijk en Gino Blom namen er hier elk 5 van voor hun rekening.

Het volgend toernooi van de A_S ranking vindt plaats op zondag 29 april. Die dag wordt er een koppeltoernooi gespeeld en kan men zich weer tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel inschrijven.

agnes rowdy rook