jurgen hoogvlietAfgelopen zondag mochten Agnes & Schier zich verheugen met de opkomst van 78 dames en heren op het 2e ranking toernooi van dit jaar. Nadat de poules gespeeld waren en de deelnemers verdeeld in een winnaars en verliezerronde kon het spel echt beginnen.

Diverse nieuwe gezichten ditmaal en daarvan speelden er zich twee, Anoop Ramdajal en Jurgen Hoogvliet, de finale in. Anoop kreeg na de poules een bye en opende vervolgens met een 3-1 overwinning op Auke Reinders waarna Stefanie Hoogeveen, Stefano van Engelen en Gino Blom ook opzij werden gezet en Anoop in de finale stond. Tegenstander hierin werd Jurgen Hoogvliet die na een bye achtereenvolgens Stefan van Waterschoot, Jeroen Mulder, Mitchell von Schukkmann en Marco Los versloeg.

In de finale lieten beide spelers sterk spel zien maar was het Jurgen die het scherpst stond en die er dan ook met de toernooizege vandoor ging.

In de verliezerronde waren het Jan Postma en Thom v.d. Herik die zich de finale in speelden. Postma liet op weg naar de finale Hans v.d. Giessen, Rowdy Rook, Priscilla v.d. Kant en Dennis Zijdemans in het stof doen bijten. Thom maakte op weg naar de finale korte metten met Vincent de Gelder, Jordy Triem, John v.d. Graaf en Rudolph van Meeteren.

In deze finale was het Thom die het betere spel liet zien en die de beslissnede dubbel erin prikte waarmee hij de verliezerronde op zijn naam schreef.

Het zevental dames dat zich deze dag aan de wedstrijdtafel meldde mocht onderling uitmaken wie er de beste dame was deze dag. Na winst op Michelle Horsten en Lydia Wouters mocht Stefanie Hoogeveen het in de damesfinale opnemen tegen Agnes Gouman die eerder Elly Vlug en Daisy van Driel versloeg. In deze finale was het Stefanie die aan het langste eind trok en daarmee de prijs voor beste dame naar zich toetrok.

De hoogste finish kwam ditmaal met 146 uit handen van Mitchell von Schukkmann, van de dames was het Stefanie Hoogeveen die met 107 de hoogste uitworp gooide.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking wordt op zondag 18 maart gespeeld. Het format is die dag 301 Dubbel in Dubbel uit. Ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur aan de Stationsweg te Barendrecht inschrijven.