erik-schierAfgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het finaletoernooi van de ranking van afgelopen jaar gespeeld. 32 heren begonnen in pouleverband aan de strijd waarna het toernooi in een winnaars en verliezers ronde werd afgespeeld.

Van de top acht van de ranking wist alleen Ardy Jongenelen zich niet voor de winnaarsronde te plaatsen, Jan de Vormer zorgde in de poule van Ardy voor een verrassing door als eerste te eindigen. In het knock-out gedeelte moest Jan dan echter het hoofd buigen voor Manuel Marques die vervolgens geheel volgens het boekje uitkwam tegen Marcel Koolmees. Marcel toonde zich in deze partij met 4-2 de sterkste en daarmee plaatste hij zich voor een halve finale onderonsje met Jan Karel.

Jan Karel stond in de kwartfinale op scherp tegen Mitchell von Schukkmann die Jan zag finishen vanaf 84, 116 en 133 terwijl hij op een dubbel stond. Uiteindelijk werd het 4-1 voor Jan Karel. Op de andere helft van de sheet dolf Hans v.d. Giessen met 4-1 het onderspit tegen Erik van Rijswijk die zich daarmee plaatste voor een halve finale partij tegen Cor Ernst. Cor Ernst was met 4-2 te sterk voor Jan Bakels.

In de halve finale had Cor Ernst weinig in te brengen tegen het dartsgeweld dat Erik ten toon spreidde en met een 4-1 nederlaag moest Cor zich ditmaal tevreden stellen met de 3e plaats. Marcel Koolmees stond met scherp te gooien tegen Jan Karel en ondanks driemaal een maximum score van Jan was het Marcel die zich met 4-3 voor de finale plaatste. Ook in de finale tegen Erik van Rijswijk liet Marcel sterk spel zien, maar uiteindelijk moest hij toch met 5-3 de duimen leggen tegen Erik die hiermee het finaletoernooi op zijn naam schreef.

tristan-koedood-asIn de verliezerronde waren het Tristan Koedood en Patrick Luijendijk die zich de finale in speelden. Tristan bond op weg naar de finale Jerome Hostman, Remco Mak en Thom v.d. Herik aan zijn zegekar. Patrick Luijendijk kende geen genade met Hasan Ünguc, Johnny Monte en Stefano van Engelen. In deze finale was het Tristan die heerste en met o.a. een 137 finish trok hij met 4-0 aan het langste eind.

Mitchell von Schukkmann gooide deze dag met 160 de hoogste finish.

Na afloop werd iedereen bedankt voor zijn en of haar bijdrage aan het slagen van de Agnes & Schier ranking en het finaletoernooi. De dames van de bediening werden in het zonnetje gezet, de wedstrijdleiding werd bedankt en Agnes & Schier werden bedankt voor het openstellen van hun locatie en de uitstekende verzorging.

Ook in 2016 zal er weer een Agnes & Schier ranking worden georganiseerd, houdt dartpromotie.nl in de gaten voor de data. Agnes & Schier hopen iedereen dan weer te kunnen begroeten aan de Stationsweg 140 te Barendrecht.