agnes geordi schierAfgelopen zondag is in Barendrecht de Agnes & Schier ranking 2018 van start gegaan. De organisatie mocht zich tevreden stellen met de mooie opkomst van 64 dames en heren. Nadat de poules gespeeld waren werden degenen die in goeden doen waren gescheiden van de mindere goden deze dag en werd er verder gespeeld in een winnaars en verliezerronde.

In de 2e ronde versloeg Geordie Martis enigszins verrassend Jan Karel en plaatste zich daarmee voor een kwartfinale onderonsje met Peter Zimmer, die ook het onderspit moest delven. In de ander kwartfinalepartijen versloeg Stefano van Engelen met 3-1 Dennis de Jong, was Tristan Koedood met 3-0 te sterk voor Stefan van Waterschoot en boekte Marco Los een 3-2 zege op Edwin Boot.

agnes marco schierIn de halve finale ging Geordi onverdroten voort en maakte met 4-1 een eind aan de aspiraties van Stefano van Engelen terwijl Marco Los met 4-2 Tristan Koedood het nakijken gaf. In de finale die volgde was Geordi weer scherp, miste weinig terwijl Marco geen dubbel wist te vinden. Dit eindigde dan ook in een 5-0 overwinning voor Geordi die hiermee zijn eerste toernooizege bij Agnes & Schier boekte.

In de verliezerronde werd er ook om ieder punt gestreden en in de kwartfinale versloeg Rowdy Rook met 3-2 Menno Angenent, maakte Robert Krijthe met 3-2 een eind aan het optreden van Marcel Boedha, redde Anouk Lokum het niet tegen Danny Mak (3-1) en moest Wesley v.d. Graaf met 3-0 het hoofd buigen voor Ron Kars.

agnes robert schierIn de halve finale viel het doek voor Rowdy Rook, met 3-2 moest hij de duimen leggen tegen Robert Krijthe. Ook voor Danny Mak eindigde het toernooi, met 3-1 was Ron Kars te sterk. In de finale die volgde stonden Ron en Robert beiden op scherp, gaven elkaar geen duimbreed toe en moest er een 7e leg gespeeld worden om de beslissing te brengen. Het was Robert die hierin het koelbloedigst was en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

lydia schierVan het achttal deelnemende dames was Lydia Wouters de sterkste. Winst op Selina van Deursen en Priscilla v.d. Kant bracht haar in de damesfinale tegenover Stefanie Hoogeveen. Het was Lydia die zich hierin het sterkst toonde. Stefanie kwam in de finale na winst op Anouk van Lokum en Daisy van Driel.

De hoogste finish bij de dames kwam op 124 van Stefanie Hoogeveen. Hans v.d. Giessen liet met 160 de hoogste finish van het toernooi noteren. Van de in totaal 20 maximum scores nam Stefano van Engelen de meeste voor zijn rekening, hij gooide er 4.

Op zondag 18 februari is het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking en ook dan kan men zich tot 12.45 uur ter plaatse inschrijven.