Schier Wesley toern2Afgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het finaletoernooi van de ranking gespeeld, € 2400, - was er te verdelen waarvan er € 400, - voor de winnaar klaar lag. Gestart werd er in 10 poules waarin de enige verrassing was dat Stefano van Engelen zich niet wist te plaatsen voor de winnaarsronde.

In de winnaarsronde viel al snel de grootste verrassing van de dag, Cor Ernst verloor bij de laatste 16 met 3-1 van Ron Kars. Ron ging vervolgens sterk verder en versloeg in de kwartfinale Jan Bakels met 4-2. Thom v.d. Herik bleek in deze fase van het toernooi te sterk voor Stefan Waterschoot terwijl Patrick Huiskens het hoofd moest buigen voor Wesley Plaisier. Jurgen Hoogvliet moest de duimen leggen tegen Jeroen van Die.

In de halve finale hield het feest voor Ron Kars op, met 5-0 ging Ron ten onder tegen Thom v.d. Herik. Jeroen van Die trof Wesley Plaisier en met 5-2 viel het doek voor Jeroen waarmee er een finale Wesley versus Thom stond. Ook in de finale was Wesley scherp en met 6-2 moest Thom dan ook in hem zijn meerdere erkennen.

In de verliezerronde wisten Peter Zimmer en Hans Stiphout zich tot in de finale te spelen. Peter was op weg naar de finale te sterk voor Danny Mak, Rob Baan en Ben Michels. Hans versloeg op weg naar de finale Jan de Vormer, Wilco Mulder en Remco Oost. In de finale verliezerronde toonde Peter zich de sterkste en met 5-1 zond hij Hans naar de 2e plaats.

Daisy van Driel had met 64de hoogste finish onder de dames terwijl Jurgen Hoogvliet met 157 de hoogste uitworp van het toernooi had. Thom v.d. Herik en Jan Bakels hadden met beiden 4 stuks het grootste aandeel in de 26 maximum scores die er gegooid werden.