schier nigelAfgelopen zondag werd in Barendrecht bij Agnes & Schier het laatste ranking toernooi van 2017 gespeeld. 43 dames en heren melden zich ditmaal wat betekende dat de top 40 van de ranking zich plaatst voor het finaletoernooi, als ze tenminste aan minimaal 7 toernooien hadden deelgenomen.

Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren zat het spel echt op de wagen. De enige spanning die er nog was, was de vraag wie er ranking winnaar zou worden: Cor Ernst of Jurgen Hoogvliet. Beiden zaten bij elkaar in de poule en daarin won Jurgen met 3-0. Het betekende ook dat beiden elkaar in de finale tegen zouden kunnen komen.

Het leek er lang op dat ze elkaar ook tegen zouden gaan komen in de finale. Jurgen versloeg achtereenvolgens Ardy Jongenelen, Edwin Boot en Jan Karel waarmee hij de finale bereikte. Cor was te sterk voor Michael Schoenman, Tony Buitelaar en Schier Gouman en daarmee kwam hij in de halve finale. Hier wachtte de Rotterdams Kampioen, Nigel van Milligen. Nigel versloeg eerder al Dennis de Jong, Patrick Huiskens en Jeroen van Die. Deze halve finalepartij zou over de volle 7 legs gaan waarbij het Nigel was die met 4-3 aan het langste eind trok. Winst op Nigel zou Jurgen op kop van de ranking brengen, anders kwam hij op gelijke hoogte i punten met Cor. Ook de finale werd een spannende aangelegenheid waarin Nigel wel liet zien niet voor niets Rotterdams Kampioen te zijn geworden, met 5-3 trok hij de toernooizege dan ook naar zich toe.

In de verliezerronde stonden Gerrit Geelen en Robert Krijthe in de finale. Gerrit liet zijn beste spel zien en verschalkte op weg naar de finale Rob Baan, Jan Postma, Ger Verroen en Ron Kars. Robert liet Corrine Karel, Manuel Marques, Lydia Wouters en Hans Stiphout in het stof doen bijten. In de finale liet Robert zien over stalen zenuwen ze beschikken en hij bleek in de beslissende 7e leg het koelbloedigst en trok daarmee de winst in de verliezerronde naar zich toe.

Beste dame werd ditmaal Daisy van Driel die in de damesfinale Lydia Wouters het nakijken gaf.

De hoogste finish onder de dames werd gegooid door Petra van Maurik die vanaf 94 wist te finishen. Edwin Boot gooide de hoogste dag finish met een uitworp van 160. Van de 24 maximum scores die er gegooid werden nam Nigel van Milligen met zes stuks de meeste voor zijn rekening.

De finale van de Agnes & Schier ranking wordt gespeeld op zondag 26 november en die dag wordt om 12.00 begonnen, dus 1 uur eerder als normaal. Op de stand kunt u zien wie zich geplaatst hebben, zij staan in het groene veld.