wesley schier geordiAfgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het voorlaatste ranking toernooi van dit jaar gespeeld, ditmaal in koppelformaat.

Een 25 tal koppels, welke werden verdeeld over 6 poules, verschenen ditmaal aan de ockey voor de strijd. Poulewinnaars werden Lorenzo Verroen / Zereso Zeverboom, Jurgen Hoogvliet / Thom v.d. Herik, Wesley Plaisier / Geordi Martis, Johnny Monte / Selina van Deursen, Peter Zimmer / Ron Kars. Voor de verrassing van de dag zorgden Jan de Vormer / Wim Doesburg, zij wisten ongeslagen door hun poule te komen en Cor Ernst / Anoop Ramdajal naar de 2e plaats te sturen.

anoop schier corIn het knock-out gedeelte was het echter snel gedaan voor Jan en Wim, in de kwartfinale werd verloren van Peter Zimmer / Ron Kars. Cor en Anoop kwamen na de poule echter pas goed los en na de uitschakeling van Rob Baan / Jan Postma werden in de kwartfinale de winnaars van het vorige koppeltoernooi, Jurgen Hoogvliet en Thom v.d. Herik, uitgeschakeld. Ardy Jongenelen / Jan Karel waren in de kwartfinale niet opgewassen tegen Wesley Plaisier / Geordi Martis terwijl Lorenzo Verroen en Zereso Zeverboom te sterk waren voor Mitchell van Burk / Ben Dienaar.

In de halve finale twee eenzijdige partijen. Cor en Anoop klopten Lorenzo en Zereso met 4-0 terwijl Wesley en Geordi hetzelfde resultaat neerzetten tegen Peter Zimmer / Ron Kars. In de finale hielden beide koppels elkaar met sterk spel goed in evenwicht en moest dan ook de 9e leg de beslissing brengen. Het waren Wesley en Geordi die in deze leg het koelbloedigst bleken en de leg en daarmee de overwinning naar zich toetrokken.

Marcel Schier JanIn de verliezerronde waren het Priscilla en Erik van Rijswijk en Jan Bakels / Marcel Koolmees die de hoofdrol voor zich opeisten. In de poule zaten beide koppels bij elkaar en eindigden zij als 4 en 5. Na de poulewedstrijden waren zij dan blijkbaar toch ook warm gedraaid.

Jan en Marcel versloegen achtereenvolgens Ben Michels / Robert-Jan Koolstra, Dennis Zijdemans / Daisy van Driel Bakker en in de halve finale Ronald Visser / Claudia Popea. Priscilla en Erik kenden geen genade met Wilco Mulder / Fabian Wouters, Patrick Huiskens / Edwin Hofland en in de halve finale Danny Mak / Simon Auperlee. Ook de finale in de verliezerronde zou een spannende aangelegenheid worden, waarbij het Jan en Marcel waren die revanche namen voor de nederlaag in de poulewedstrijden. Met 4-3 trokken zij de winst in de verliezerronde naar zich toe.

De hoogste finish kwam deze dag met 150 uit handen van Wesley Plaisier die met 4 stuks ook de meeste van de 25 maximum scores voor zijn rekening nam. Dennis Zijdemans, Jeroen van Die en Anoop Ramdajal waren elk goed voor drie stuks. Priscilla Huiskens was ditmaal de beste dame in het toernooi.

schier priscillaOp zondag 22 oktober is het laatste Agnes & Schier ranking toernooi van dit jaar, spanning is er nog volop. Wordt de 50 deelnemers gemiddeld gehaald, oftewel plaatsen zich 32 deelnemers of 40 voor het finaletoernooi. En dan is er nog de strijd om de 1e plaats op de ranglijst, Cor Ernst staat momenteel 2 punten voor op Jurgen Hoogvliet. Mochten beiden de finale halen en wint Jurgen deze komt hij een puntje boven Cor, anders moet hij om Cor voorbij te gaan 2 ronden verder komen bij de winnaars. Ook zijn er op dit moment pas 38 deelnemers minimaal 7x geweest.