schier CorAfgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het 10e toernooi van de gelijknamige ranking gespeeld, ditmaal met een opkomst van 46 deelnemers. Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren werd er zoals gebruikelijk verder gespeeld in een winnaar en verliezerronde.

Aan winnaarszijde waren het de twee koplopers van de ranglijst, Jurgen Hoogvliet en Cor Ernst, die hun status waarmaakten en zich de finale in speelden. Jurgen opende met overwinningen op Rowdy Rook, Jan Karel en Stefano van Engelen. In de halve finale werd Johnny Monte slachtoffer van Jurgen die hiermee ongeslagen de finale haalde.

schier jurgenCor Ernst werd 2e in zijn poule achter Jurgen. Cor maakte op weg naar de finale korte metten met Jeroen van Die, Geordi Martis en Thom v.d. Herik. In de halve finale liet Cor Danny Noordijk kansloos en daarmee plaatste hij zich voor een herkansing tegen Jurgen in de finale.

In de finale liet Jurgen tweemaal een maximum noteren maar hij moest toch na een spannende partij met 5-4 het hoofd buigen voor Cor die hiermee zijn revanche kreeg en er met de toernooizege vandoor ging. Op de ranglijst is het verschil tussen beide mannen nog slechts 2 punten in het voordeel van Jurgen, met nog 2 toernooien te gaan wordt het dus nog spannend wie er de ranking op zijn naam schrijft.

schier dominiqueIn de verliezerronde was het Schier Gouman zelf die orde op zaken stelde. Winst op Andy Karel, Axel Zwaving, Remon Groenewegen en Linda Gorter bracht Schier in de finale. Hier wachtte Dominique Kudret die op zijn pad Petra van Maurik, Simon Auperlee, Kevin Hofland en Wim Doesburg opzij zette. Ook dit werd een spannende finale waarbij Dominique een 115 finish liet noteren waar Schier een 116 finish tegenover zette. In de beslissende zevende leg was het Schier die het koelbloedigst was, de beslissende dubbel gooide en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

schier daisyDaisy van Driel toonde zich ook ditmaal de sterkste onder de dames. Een zestal streed ditmaal mee en het waren Daisy en Linda Gorter die elkaar in de damesfinale bestreden. Daisy was hierin duidelijk de meer ervaren speelster en met 4-0 trok zij dan ook de winst bij de dames naar zich toe.

schier lydiaDe hoogste finish onder de dames kwam met 74 uit handen van Lydia Wouters. Erik van Rijswijk liet met 164 de hoogste uitworp van het toernooi aantekenen. Van de 25 maximum scores die er gegooid werden nam Jeroen van Die er 4 voor zijn rekening, Jurgen Hoogvliet gooide er 3 terwijl Wim Doesburg en Dennis de Jong goed waren voor twee stuks.

schier erikHet volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 1 oktober en die dag wordt er een koppeltoernooi gespeeld.