erik schierAfgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het 9e toernooi van de gelijknamige ranking gespeeld. Ditmaal een opkomst van 48 dames en heren welke in pouleverband mochten uitmaken wie er naar de winnaars en wie er naar de verliezerronde ging. Poulewinnaars werden Robert-Jan Koolstra, Marco Meijboom, Nigel van Milligen, Ardy Jongenelen, Erik van Rijswijk, Jeroen van Die, Remco Oost, Marcel Koolmees, Wilco Mulder, Jurgen Hoogvliet, Jan Karel en Cor Ernst.

In het knock-out gedeelte viel bij de laatste 16 het doek voor Robert-Jan Koolstra, Jan Karel, Remco Oost, Marco Meijboom en Marcel Koolmees. In de kwartfinale ging Erik van Rijswijk verder ten koste van Menno van Angenent, Nigel van Milligen versloeg Gino Blom, Jurgen Hoogvliet moest de duimen leggen tegen Jeroen van Die en Thom v.d. Herik plaatste zich ten koste van Cor Ernst voor de halve finale.

In de halve finale boekte Erik van Rijswijk een 4-3 overwinning op Nigel van Milligen terwijl Jeroen van Die met 4-1 Thom v.d. Herik het nakijken gaf. In de finale die volgde liet Erik weinig liggen en met o.a. een 116 finish en een 180 score trok hij met 5-1 de toernooizege naar zich toe.

In de verliezerronde waren het Dennis Zijdemans en Stefano van Engelen die de dienst uitmaakten. Dennis Zijdemans was op weg naar de finale te sterk voor Corrine Karel, Michel Merrelaar, Danny Noordijk en Rowdy Rook. Stefano versloeg op zijn pad Danny Mak, Ron Kars, Gerrit Geelen en Dennis de Jong. In deze finale was het Stefano die weinig liet liggen en met 4-1 Dennis naar de 2e plaats zond.

Daisy van Driel toonde zich de sterkste van het zevental dames, in de damesfinale versloeg zij Selina van Deursen met 4-0.

De hoogste finish onder de dames kwam met 97 ook uit handen van Daisy terwijl Stefano van Engelen met 120 de hoogste uitworp van het toernooi gooide. Met 5 stuks had Stefano ook het grootste aandeel in de 34 maximum scores die er gegooid werden.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking is op zondag 10 september, ook die dag kan men zich tot 12.45 uur ter plaatse inschrijven.