Wesley AgnesWesley Plaisier heeft afgelopen zondag bij Agnes & Schier het 8e ranking toernooi op zijn naam geschreven met een 5-0 overwinning op Nigel van Milligen in de finale. Ditmaal werd er in een dubbel in, dubbel uit format gespeeld en hiervoor melden zich 37 dame en heren.

Verdeeld over 9 poules werd gestart waarbij het Jan Karel, Cor Ernst, Wilbert van Veen, Ronald Visser, Nigel van Milligen, Jurgen Hoogvliet, Jan de Vormer, Stefano van Engelen en Jeroen van Die waren die vroege vorm toonden en als poulewinnaar naar de winnaarsronde gingen.

Van dit negental vlogen Jeroen van Die, Jan de Vormer en Ronald Visser vroegtijdig uit het toernooi. In de kwartfinale viel ook voor Jan Karel het doek, Nigel van Milligen bleek te sterk. Wilbert van Veen moest de duimen leggen tegen Johnny Monte terwijl Cor Ernst zijn Waterloo vond tegen Jurgen Hoogvliet. Wesley Plaisier, die eerder al Stefano van Engelen versloeg bleek te sterk voor Peter Zimmer.

In de halve finale moest Johnny Monte de eer laten aan Nigel van Milligen terwijl Wesley Plaisier te sterk was voor Jurgen Hoogvliet. In de finale tussen Nigel en Wesley liet Wesley weinig kansen liggen op de dubbel en boekte hij een 5-0 overwinning. De enige die deze dag van Wesley wist te winnen was Jan de Vormer, maar dat was nog in de poule.

Ook in de verliezerronde werd er hevig strijd geleverd, hierin waren het Ben Michels en Thom v.d. Herik die zich de finale in speelden. Corrine Karel, Simon Auperlee en Daisy van Driel gingen onderuit tegen Ben, terwijl Thom geen genade toonde met Ron Kars, Schier Gouman en Ben Dienaar. Deze finale zou over de volle lengte gaan waarbij het Thom was die de zevende leg, en daarmee de overwinning, op zijn naam schreef.

Bij de dames was het Daisy van Driel er met de winst vandoor ging. Winst op Anouk Lokum en Agnes Gouman bracht haar de winst bij de dames terwijl zij met 68 ook de hoogste uitworp onder de dames had.

Bij de heren wisten Jeroen van Die, Jan Bakels en Jurgen Hoogvliet te finishen vanaf 127, Simon Auperlee liet echter met 135 de hoogste finish van de dag noteren. Er werden deze dag slechts drie maximum scores gegooid, Jeroen van Die, Stefano van Engelen en Wilbert van Veen gooiden er elk een.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 20 augustus.