schier anouk corAfgelopen zondag mochten Agnes & Schier zich verheugen met de opkomst van 52 dames en heren op het 6e ranking toernooi van dit jaar. Aan het eind van de dag liet Cor Ernst er, met een 5-0 overwinning op Mitchell von Schukkmann in de finale, geen twijfel over bestaan wie deze dag de sterkste was.

Verdeeld over 12 poules werd aan de strijd op de 12 dartbanen begonnen. Het waren Freddy de Geus, Cor Ernst, Mitchell von Schukkmann, Marco los, Peter Zimmer, Patrick Huiskens, Simon Auperlee, Jeroen van Die, Jurgen Hoogvliet, Wesley Plaisier, Jan Karel en Jan Snel die vroeg in het toernooi in goeden doen waren en poulewinnaar werden. Direct na de poulewedstrijden viel echter al het doek voor Simon Auperlee, Patrick Huiskens, Jan Snel en Jeroen van Die.

Bij de laatste 16 moest Freddy de Geus zijn meerdere erkennen in Jurgen Hoogvliet, verloor Jan Karel van Mitchell von Schukkmann en ging Wesley Plaisier ten onder tegen Cor Ernst. In de kwartfinale viel ook het doek voor Marco Los, Mike van Duivenbode bleek te sterk. Jurgen Hoogvliet plaatste zich voor de halve finale ten koste van Peter Zimmer en Mitchell von Schukkmann schakelde Ron Kars uit. Cor Ernst kende geen genade met Thom v.d. Herik.

In de halve finale was Mitchell von Schukkmann op dreef en liet Jurgen Hoogvliet met 4-0 kansloos. Cor Ernst had zijn handen vol aan Mike van Duivenbode maar bleef met 4-3 aan de goede kant van de score. In de finale hield het voor Mitchell op, Cor liet geen kans onbenut en boekte een 5-0 overwinning.

schier stefano anoukIn de verliezerronde enkele verrassende gezichten, en twee hiervan haalden de finale± Ardy Jongenelen en Stefano van Engelen. Ardy kwam pas na de poule op dreef en versloeg op weg naar de finale achtereenvolgens Marco Meijboom, Ronald Visser, Ben Michels en Menno Angenent. Stefano kende op zijn pad naar de finale geen genade met Remco Oost, Pascal den Tuinder en Wilco Mulder. In de finale had Stefano aan 2 maximum scores en een 100 finish genoeg om Ardy met 4-1 opzij te schuiven en daarmee de verliezerronde op zijn naam te schrijven.

schier daisy anoukVan het zestal dames dat zich inschreven toonden Lydia Wouters en Daisy van Driel zich de sterksten. Beiden wisten zich in het reguliere toernooi al de winnaarsronde in te spelen en bereikten bij de dames de finale. In deze partij was het Daisy die zich de sterkste toonde en daarmee voor de 4e maal de winst bij de dames opstreek.

De hoogste finish onder de dames kwam ook uit handen van Daisy met een uitworp van 97. Jan Karel gooide met 147 de hoogste finish van het toernooi. Er werden ditmaal 36 maximum scores genoteerd en daar had Dennis de Jong met 6 stuks het grootste aandeel in. Cor Ernst was goed voor 5 stuks terwijl Mitchell von Schukkmann er 4 gooide.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 28 mei en ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur ter plaatse inschrijven.