Mededeling: Het volgende Agnes & Schier ranking toernooi is verplaatst en wordt gespeeld op zondag 30 april.

32 koppels verschenen afgelopen zondag bij Agnes & Schier aan de ockey op het 5e ranking toernooi. Zoals gebruikelijk werd er ook ditmaal in een poulesysteem gestart waarbij het Dennis Wilkes / Hans Stiphout, Jan Bakels / Marcel koolmees, Jan Postma / Rob Baan, Jurgen Hoogvliet / Thom v.d. Herik, Rowdy Rook / Johnny Monte, Remco Wiersma / Daisy van Driel en Dennis de Jong / Jaap Dijksman waren die als poulewinnaar uit hun poule kwamen.

In de winnaarsronde waren het hiervan echter alleen Jurgen Hoogvliet / Thom v.d. Herik die overeind bleven. Na in de kwartfinale Jan Bakels / Marcel Koolmees te hebben uitgeschakeld versloegen zij in de halve finale het duo Danny Noordijk / Alex Ton. Danny en Alex waren even eerder nog te sterk geweest voor Jan Postma / Rob Baan.

Op de ander helft waren het Freddy de Geus / Mike van Duivenbode die na winst op Remco Wiersma / Daisy van Driel en de halve finale korte metten maakten met Jan Karel / Ardy Jongenelen en daarmee de 2e finalist werden. Jan en Ardy versloegen in de kwartfinale nog Jeroen van Die / Danny Mak.

In de finale lieten beide koppels sterk spel zien waarbij het uiteindelijk Jurgen en Thom waren die met 5-3 de overwinning naar zich toetrokken en Freddy en Mike naar de 2e plaats verwezen.

In de verliezerronde waren het Geordi Martis en Ron Kars die de hoofdrol voor zich opeisten. Winst op Selina / Anouk en Richard / Pascal bracht hen in de finale. Hierin waren Simon Auperlee en Robert Krijthe de tegenstander, ook Simon en Robert waren echter niet bij machte om het “Avengers” duo af te stoppen en zij moesten dan ook de zege aan Geordi en Ron laten. Simon en Robert waren in de finale gekomen ten koste van Maurice / Axel, Jan / Giovanni en Kevin / Justin.

De hoogste finish kwam ditmaal met 150 uit handen van Jan de Vormer terwijl van de dames Daisy van Driel met 76 de hoogste uitworp liet noteren.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt dus niet op 7 mei plaats maar op zondag 30 april. Ook die dag kan men zich weer tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel inschrijven voor de strijd om de euro’s en de ranking punten.

de winnaars jurgen thom