schier cor 10Afgelopen zondag werd in Barendrecht het 4e toernooi van de Agnes & Schier ranking gespeeld. 53 dames en heren begonnen ditmaal in een poulesysteem aan de strijd om de ranking punten en de euro’s. Aan het eind van het toernooi versloeg Cor Ernst in de finale Jurgen Hoogvliet en boekte daarmee zijn 2e toernooizege op de Agnes & Schier ranking.

Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren mochten de dames en heren verder strijden in een winnaar en verliezerronde. Geen enkele van de acht aanwezige dames wist zich ditmaal de winnaarsronde in te spelen, maar in de verliezerronde hielden zij wel behoorlijk huis en lieten menig heer teleurgesteld huiswaarts keren. Het waren Lydia Wouters en Daisy van Driel die in de verliezerronde de hoofdrol voor zich opeisten en zich de finale in speelden.

daisy schier lydiaLydia kende op weg naar deze finale geen genade met Ben Dienaar (3-1), Petra van Maurik (3-1), Wim Doesburg (3-1) en in de halve finale Remco Wiersma (3-2). Daisy liet op weg naar de finale achtereenvolgens Axel Zwaving (3-0), Ger Verroen (3-1), Jan de Vormer (3-2) en in de halve finale Marco Meijboom (3-1) in het stof bijten. In de finale nam Daisy dan revanche voor de eerdere nederlaag in de damesfinale, met 3-2 trok zij de verliezerronde naar zich toe.

Zoals gezegd speelden beide dames eerder al de damesfinale tegen elkaar. Lydia versloeg eerste Petra van Maurik en Linda Gorter en Daisy was te sterk voor Corrine Karel en Claudia van Driel. In deze finale was het Lydia die zich de sterkste toonde.

In de winnaarsronde was er weer het nodige dartsgeweld te zien. Cor Ernst kreeg de enige Bye toebedeeld en versloeg vervolgens Jeroen van Die om in de kwartfinale Nigel van Milligen het nakijken te geven. Marco Los opende met winst op Thom v.d. Herik en Dennis de Jong en was in de kwartfinale te sterk voor Wesley Plaisier. Jan Karel kende geen problemen met Danny Noordijk en Ardy Jongenelen en zond in de kwartfinale Stefano van Engelen naar het schrijfbord. Jurgen Hoogvliet opende met winst op Jan Postma en Danny Mak om in de kwartfinale Jaap Dijksman de duimen te doen leggen. Alle kwartfinalepartijen eindigden in een 4-2 stand.

In de halve finale twee mooie partijen waarbij Cor Ernst met 4-3 won van Marco los en Jan Karel met 4-3 verloor van Jurgen Hoogvliet. Voor Jurgen was het de 2e finale op rij bij Agnes & Schier terwijl het voor Cor alweer even geleden was dat hij in de finale stond. Jurgen wist er echter geen twee overwinningen op rij van te maken, met 5-3 moest hij het hoofd buigen voor Cor die hiermee zijn positie als koploper op de ranking verstevigde.

corrine anoukVan de 40 maximum scores die er gegooid werden nam Cor met 8 stuks het leeuwendeel voor zijn rekening terwijl Stefano van Engelen met 5 stuks en Nigel van Milligen met 4 zich ook lieten gelden. Van de aanwezige dames wisten Daisy van Driel (2) en Lydia Wouters zich op de maximum score lijst te spelen.

Finishend was het Corrine Karel die de dames op de kaart zette, na een 103 finish liet Corrine ook nog een mooie 122 uitworp noteren. De hoogste finish van de dag kwam met 149 echter uit handen van Danny Mak.

De wedstrijdleiding was ook deze dag weer in handen van Anouk Lokum die het toernooi weer in goede banen leidde. Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 16 april en die dag wordt er in koppelformaat gespeeld.