jurgen hoogvliet44 dames en heren verschenen afgelopen zondag aan de ockey bij Agnes & Schier voor een toernooi 301 dubbel in, dubbel uit. Eens een ander format als het gebruikelijke 501 en dat leverde ook wat andere gezichten op in de finale. Jurgen Hoogvliet en Robert Krijthe bestreden elkaar in de finale om de toernooizege waarbij het uiteindelijk Jurgen was die zich het sterkst op de dubbel toonde en met 5-2 aan het langste eind trok.

Nadat de poules gespeeld waren zat het spel op de wagen, iedereen wist inmiddels wat zijn sterke dubbels waren, of juist niet, en in een winnaar en verliezerronde werd het toernooi verder afgespeeld.

Cor Ernst zou ditmaal de finale niet halen, Cor ging bij de laatste 16 met 3-0 onderuit tegen Marco Los. Lang zou de vreugde hierover niet duren bij Marco, een ronde later was Jurgen Hoogvliet met 4-3 te sterk. In de halve finale mocht Jurgen vervolgens aantreden tegen Hans Stiphout die eerder Jan Karel en Denis Wilkes al uitschakelde. In de halve finale hield het feest voor Hans echter op, met 4-0 kreeg hij klop van Jurgen die zich daarmee voor de finale plaatste.

Robert Krijthe zou dus de andere finalist worden. Robert kwam als 3e uit de poule, maar was daarna
op zijn best. Achtereenvolgens Jan Snel, Fer de Nobel, Ben Michels en Stefano van Engelen weden opzij geschoven. In de finale moest Robert echter het hoofd buigen voor Jurgen.

In de verliezerronde waren het Johnny Monte en Geordie Martis die zich de finale in speelden. Geordie liet zich niet verrassen en speelde Ron Willemstein, Agnes Gouman en Remco oost huiswaarts. Ook Johnny stond scherp en Schier Gouman, Marco Meijboom en Dennis Zijdemans ondervonden dit aan den lijve. In de finale hielden beide spelers elkaar goed in evenwicht waarbij het Geordie was die in de zevende leg het koelbloedigst was en de beslissende dubbel gooide (4-3).

Bij de dames toonde Daisy van Driel zich nog maar eens de sterkste. Ook de hoogste finish kwam weer uit handen van Daisy, ditmaal met 86. Cor Ernst liet met de hoogst mogelijke uitworp de hoogste finish van het toernooi noteren. Remco oost was de enige die tweemaal een 180 score wist te gooien, Thom v.d. Herik, Stefano van Engelen en Agnes Gouman gooiden er elk een.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 26 maart, die dag wordt er weer “gewoon” 501 gespeeld en kan men zich zoals gebruikelijk tot 12.45 uur aan de Stationsweg 140 te Barendrecht inschrijven.