jeroen schierDrieënzestig dames en heren melden zich afgelopen zondag aan de wedstrijdtafel bij Agnes & Schier voor deelname aan het 2e Agnes & Schier ranking toernooi. Verdeeld over 15 poules werd aan het toernooi begonnen. Poule 1 leverde meteen de “poule des doods”, Wesley Plaisier werd hierin 3e achter Jeroen van Die en Cor Ernst. In poule 2 was Jan Karel heer en meester op de voet gevolgd door Ardy Jongenelen. In poule 3 werd Ron Kars 1e voor Stefano van Engelen. In poule 4 moest Jan Snel de eer aan Johnny Monte laten terwijl Berry Herks in poule 5 Patrick Huiskens achter zich liet. Poule zes leverde een Friese overwinning op, Jan Postma hield Jeroen v.d. Giessen achter zich.

Hans v.d. Giessen deed het iets beter als zijn broer en hij hield Dave Hartman op afstand. Menno Angenent eindigde voor Marco Smit en Thom v.d. Herik liet Remco Oost achter zich. Michel Merelaar bleef nipt Mitchell van Burk de baas, Stefan Waterschoot eindigde enigszins verrassend voor Jan Bakels, Richie IJzermans speelde IJzersterk en hield Ricardo Ham echter zich. Marco Meijboom won poule 13 voor Wilco Mulder terwijl Geordi Martis geen leg verloor in poule 14 waarin Dennis Wilkes 2e werd. In de afsluitende poule 15 werd Danny Noordijk 1e voor Peter Zimmer.

In de winnaarsronde vielen de poulewinnaars echter als de spreekwoordelijke “rijpe appelen”. Van de poulewinnaars wist alleen Cor Ernst zich de finale in te spelen. Overwinningen op achtereenvolgens Ardy Jongenelen, Thom v.d. Herik, Marco Meijboom en in de halve finale op Ricardo Ham brachten Cor daar. Tegenstander in de finale werd Jeroen van Die.

Jeroen, die in de poule 2e was achter Cor, begon in het knock-out gedeelte met Danny Confurius als opwarmertje welke werd gevolgd door Jeroen Mulder, Menno Angenent, Wilco Mulder en in de halve finale Jan Karel.

Was Cor in de poulewedstrijd nog oppermachtig, Jeroen had zijn beste spel voor het slotakkoord bewaard. Na afloop van de finale moest Cor zich dan ook tevreden stellen met de 2e plaats.

ben schieragnes schierIn de verliezerronde waren het Ben Michels en Agnes Gouman die zich de finale in speelden. Ben kwam er ten koste van Daisy van Driel, Justin v.d. Berg, Tony Buitelaar en Geert van Wageningen. Agnes was de verrassing van de dag, zij schakelde op weg naar de finale Pascal den Tuinder, Petra van Maurik, Dennis de Jong en Rowdy Rook uit. In de finale was Agnes echter niet opgewassen tegen het dartsgeweld dat Ben tentoon spreidde en zij moest zich tevreden stellen met de 2e plaats verliezerronde.

daisy schier lydiaBij de dames was het Daisy van Driel die de onderlinge strijd won. Na winst op Agnes Gouman en Corrine Karel werd in de damesfinale Lydia Wouters verslagen.

De hoogste finish onder de dames werd gedeeld, Daisy van Driel en Lydia Wouters wisten beiden een uitworp van 60 te gooien. Van de heren liet Geordi Martis de hoogste uitworp noteren met 157. Cor Ernst nam met 6 stuks wel de meeste van de 34 180 scores voor zijn rekening, Ricardo Ham was goed voor 4 stuks terwijl Thom v.d. Herik en Hans v.d. Giessen er elk drie voor hun rekening namen.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op 26 februari, die dag wordt er 301 dubbel in, dubbel uit gespeeld. De aanvang van het toernooi is zoals gebruikelijk 13.00 uur en men heeft tot 12.45 uur de tijd om zich in te schrijven.