cor schier58 dames en heren verschenen afgelopen zondag bij Agnes & Schier aan de ockey op het eerste ranking toernooi van 2017. Gestart werd er in poules waarna het toernooi in een winnaarsronde en verliezerronde werd afgespeeld.

Aan de winnaarszijde waren het Cor Ernst en Jan Bakels die zich de finale in speelden. Cor kwam er ten koste van Wesley Plaisier, Freddy de Geus, Jurgen Hoogvliet en Mitchell Burk. Jan Bakels was op weg naar de finale te sterk voor Robert Krijthe, Wim Doesburg, Dennis de Jong en Jurgen Watson. In de finale speelde Jan zeker niet slecht maar elke misser werd door Cor meteen afgestraft en dit leverde een 5-1 overwinning voor Cor op.


In de verliezerronde wschier ronaren het Rick Stoevelaar en Ron Willemstein die elkaar in de finale bestreden. Rick schakelde op weg naar de finale Daisy van Driel, Fer de Nobel, Manuel Marques en Simon Auperlee uit terwijl Ron te sterk bleek voor Lydia Wouters, Melvin van Hulst en Jaap Dijksman. In deze finale was het Ron die de minste missers liet zien en die dan ook met 4-2 de verliezerronde op zijn naam schreef.

daisy 2017De 8 dames die zich inschreven mochten onderling in een knock-out strijden wie zich deze dag de bete dame mocht noemen. Het waren Daisy van Driel en Carmen Wolf die elkaar in de finale mochten bestrijden. Daisy maakte eerder korte metten met Anouk Lokum en Agnes Gouman terwijl Carmen Denise Hollemans en Lydia Wouters het nakijken gaf. In deze finale stond Daisy op scherp en met 4-1 pakte zij de hoofdprijs bij de dames.

De hoogste finish van het toernooi kwam met 170 uit handen van Cor Ernst die met 5 stuks ook de meeste van de 29 maximum scores op zijn naam schreef. Bij de dames ditmaal twee 100+ finishes, Denise Hollemans gooide een mooie 102, Daisy van Driel bleef daar met 112 echter boven.

Zondag 12 februari vindt het volgende A&S ranking toernooi plaats en ook dan kan men zich tot 12.45 uur aan de Stationsweg 140 te Barendrecht inschrijven.