agnes schier cor anoukAfgelopen zondag werd bij Agnes & Schier het finaletoernooi gespeeld van de gelijknamige ranking. Eén afzegging en dus begonnen 31 dames en heren in een poulesysteem, aan de strijd om de euro’s waarbij de top 2 uit de poules naar de winnaarszijde gingen en de resterende naar de verliezerronde.

Het waren Jeroen van Die, Ben Michels, Jan Bakels, Jan Karel, Erik van Rijswijk, Jaap Dijksman, Johnny Monte en Cor Ernst die als poulewinnaar naar het knock-out gedeelte gingen. Wesley Plaisier, die als ranking winnaar het seizoen afgesloten had werd 2e in zijn poule achter Jeroen van Die.

Dit betekende dat Wesley in het knock-out gedeelte meteen mocht aantreden tegen een andere kanshebber p de zege, Cor Ernst. Na een spannende partij waarbij beide spelers kans op de overwinning lieten liggen was het Cor die de beslissende dubbel gooide en daarmee de kwartfinale in stapte. Ook de overige poulewinnaars zetten hun zegereeks uit de poule voort en plaatsten zich voor de kwartfinale.

Dit gaf in de kwartfinale de volgende partijen te zien, Jeroen van Die boekte een 4-2 overwinning op Ben Michels, Jan Bakels verloor met 4-0 van Jan Karel, Erik van Rijswijk was met 4-0 een maatje te groot voor Jaap Dijksman en Cor Ernst schakelde met 4-0 Johnny Monte uit.

In de halve finalewedstrijden werd er geen leg te veel gespeeld. Jeroen van Die versloeg Jan Karel met 5-0 en Cor Ernst boekte een 5-0 overwinning op Erik van Rijswijk. In de finale tussen Jeroen en Cor bleef Jeroen in de buurt van Cor maar moest hij uiteindelijk toch met 6-4 het hoofd buigen en ging de toernooizege naar Cor Ernst.

agnes remcoIn de verliezerronde was het enigszins verrassend dat Simon Auperlee zich de finale in speelde. Simon, die nog niet zo heel lang actief is in het dartscircuit was op weg naar de finale te sterk voor Willem Sleypen, Maurice Burgemeester en Marcel Koolmees. Tegenstander in de finale was Remco Wiersma die op zijn pad Jan de Vormer en John van Beugen uitschakelde. In de finale hield het voor Simon op, hij wist het Remco niet moeilijk te maken en met 5-0 ging de overwinning in de verliezerronde dan ook naar Remco Wiersma.

corrine anoukEen tweetal dames hadden zich voor het finaletoernooi geplaatst en in een onderling duel mochten Corrine Karel en Agnes Gouman uitmaken wie er deze dag de beste dame was. Het was Corrine Karel die zich met een 3-1 overwinning de beste van deze dag toonde.

Na een geslaagd toernooi, waarbij tussen de poulewedstrijden en het knock-out gedeelte genoten kon worden van een warm buffet, verwisselden de nodige enveloppen van eigenaar waarbij Wesley Plaisier die van Rankingwinaar, hoogste finish en meeste 180 scores op de ranking in beslag nam.

De hoogste finish op het finaletoernooi werd met 160 gegooid door Remco Wiersma terwijl Cor Ernst deze dag met 7 stuks de meeste 180 scores voor zijn rekening nam.

Na afloop werd iedereen die aan het slagen van de Agnes & Schier ranking zijn en/of haar bijdrage had geleverd nog bedankt en in het zonnetje gezet, en ging er niemand met lege handen naar huis.

Op zondag 22 januari 2017 start er een nieuwe cyclus van de Agnes & Schier ranking en die dag kan men zich weer tot 12.45 uur ter plaatse aan de Stationsweg 140 te Barendrecht inschrijven.