schier cor 10Afgelopen zondag togen 39 dames en heren naar Barendrecht om daar bij Agnes & Schier op de dartsbanen te strijden om de eer, de punten en de euro’s. Het was aan het eind van de dag Cor Ernst die als winnaar huiswaarts keerde, Cor versloeg in de finale met 5-4 Wesley Plaisier.

Gestart werd er in poules waarbij het Thom v.d. Herik, Erik van Rijswijk, Wesley Plaisier, Jan Bakels, Jan Karel, Cor Ernst, Robert Krijthe en Geordie Martis waren die vroege vorm toonden en als winnaar uit hun poule kwamen. Van dit achttal moesten Jan Bakels en Geordie Martis bij de laatste 16 afhaken, Remco Wiersma en Dennis de Jong waren te sterk.

In de kwartfinale troffen Remco en Dennis elkaar dan, met o.a. een 155 finish trok Dennis met 4-2 aan het langste eind. In de resterende kwartfinalepartijen louter poulewinnaars: Jan Karel versloeg Thom v.d. Herik, Wesley Plaisier schakelde Robert Krijthe uit en Cor Ernst was te sterk voor Erik van Rijswijk. In de halve finale die volgde moest Jan Karel dan met 4-2 het hoofd buigen voor Wesley Plaisier terwijl Dennis de Jong met 4-0 ten onder ging tegen Cor Ernst. De finale tussen Wesley en Cor was de moeite waard om aan te zien, na een gelijk opgaande strijd was het Cor die er uiteindelijk de beslissende dubbel in prikte en de toernooizege naar zich toetrok.

ben schier 10In de verliezerronde waren het Rob Baan en Ben Michels die zich de finale in speelden. Rob versloeg op weg nar de finale Ben Dienaar, Simon Auperlee en Ardy Jongenelen. Ben schakelde op zijn pad Willem Sleypen, Ron Kars en Schier Gouman uit. In deze finale liet Rob mooie met 140 en 154 finishes zien, het waren echter de enige die hij gooide, de winst moest hij dan ook met 4-2 aan Ben laten.

schier anouk 10Van het viertal deelnemende dames toonde Anouk Lokum zich ditmaal de sterkste, winst op Agnes Gouman en Priscilla Huiskens bracht haar de titel terwijl zij tussendoor met 82 ook tekende voor de hoogste uitworp onder de dames.

erik schier 10Bij de heren waren er dus finishes van 154 (Rob Baan) en 155 (Dennis de Jong), het was echter Erik van Rijswijk die het nog beter deed, Erik gooide vanaf 156 uit.

Over drie weken, op zondag 27 november wordt het laatste toernooi van de ranking van dit jaar gespeeld. Ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel inschrijven.