erik schierErik van Rijswijk heeft afgelopen zondag het 7e Agnes & Schier ranking toernooi op zijn naam geschreven, in de finale was Erik met 5-3 te sterk voor Cor Ernst.

39 dames en heren verschenen op deze zonnige dag aan de ockey bij Agnes & Schier te Barendrecht. Het waren Jan v.d. Rassel, Jeroen van Die, Ardy Jongenelen, Jan Karel, Erik van Tijswijk, Stefan van Waterschoot, Wesley Plaisier en Cor Ernst die al vroeg toonden in goeden doen te zijn en als winnaar uit hun poule te komen.

Van dit achttal wist alleen Stefan van Waterschoot de kwartfinale niet te halen, Stefan verloor bij de laatste 16 van Tristan Koedood. In de kwartfinale viel dan tegen Jeroen van Die het doek voor Tristan, met 3-1 was Jeroen te sterk. Jan van de Rassel kwam net te kort tegen Erik van Rijswijk die zich met 3-2 voor de halve finale plaatste. Cor Ernst kende ditmaal geen genade met Jan Karel en bleef met 3-0 aan de goede kant van de score.

In de halve finale twee mooie partijen waarbij Erik van Rijswijk met 4-1 Wesley Plaisier versloeg en Cor Ernst met 4-0 Jeroen van Die uitschakelde. In de finale tussen Erik en Cor plaatste Erik een vroege break en deze wist Cor niet meer goed te maken, het was dan ook Erik die met 5-3 aan het langste eind trok.

In de verliezerronde was het jongeling Thijs Otto die de toon zette. Overwinningen op Corinne Karel, Geordi Martis en Anouk van Lokum brachten hem in de finale. Tegenstander hierin was Bernard Langeveld die op weg naar de finale te sterk was voor Jennie Chastelet, Maurice Burgemeester en Menno Angenent. In de finale wist Bernard zijn eerdere niveau echter niet meer te halen en moest hij met 3-1 de eer aan Thijs laten.

Van het vijftal dames dat zich deze dag aan de ockey melde toonde Agnes Gouman zich ditmaal de sterkste. Na winst op Jennie Chastelet mocht zij om de eerst strijden tegen Anouk Lokum. Na een spannende strijd was het Agnes die met 3-2 aan het langste eind trok en daarmee de enveloppe voor de beste dam in ontvangst mocht nemen.

Eileen Drumm had met 98 de hoogste finish onder de dames. Jeroen van Die gooide met 152 de hoogste uitworp bij de heren.

Het volgende Agnes & Schier ranking toernooi vindt plaats op zondag 17 september, die dag wordt er in koppels gespeeld en kan men zich weer tot 12.45 uur ter plaatse aan de wedstrijdtafel inschrijven.

Komende zondag 3 september is er eerst nog de Open Agnes & Schier koppel en single. Dit toernooi staat onder auspiciën van HW-Darts en men kan zich tot 12.30 uur inschrijven.