Wesley Agnes41 dames en heren verschenen afgelopen zondag bij Agnes & Schier om de strijd met elkaar aan te gaan. Ook nu weer werd er in poules gestart en dat leverde 9 poulewinnaars op. Jan Bakels, Stefano van Engelen, Remco Wiersma, Danny Noordijk, Ron Kars, Nigel van Milligen, Erik van Rijswijk, Richard van Dijke en Cees van Toorn toonden van meet af aan in goeden doen te zijn.

Bij de laatste 16 mochten Jan Bakels en Cees van Toorn het tegen elkaar opnemen waarbij voor Cees het doek viel. Ron Kars werd uitgeschakeld door Wesley Plaisier die in de poule verrassend 3e was geworden. Remco Wiersma werd uitgeschakeld door Jan Karel, Stefano van Engelen ging verrassend onderuit tegen Uwe Lammers en Richard van Dijke mocht aan het schrijfbord plaatsnemen na een ontmoeting met Jaap Dijksman.

In de kwartfinale waren mooie partijen te zien. Jan Bakels moest met 3-1 in het stof bijten tegen Wesley Plaisier en Jan Karel ging met 3-0 onderuit tegen Erik van Rijswijk. Spektakel was er bij Nigel van Milligen en Uwe Lammers waarbij Uwe uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind trok. Jaap Dijksman liet 2 maximum scores noteren en versloeg met 3-2 Danny Noordijk.

JaapIn de halve finale moest Erik van Rijswijk dan met 4-2 het hoofd buigen voor Wesley Plaisier en daarmee moest de laatst overgebleven poulewinnaar het veld verlaten. Jaap Dijksman was met dezelfde cijfers te sterk voor Uwe Lammers en dat leverde een finale Wesley versus Jaap op.

In de finale opende Jaap sterk en verkreeg een 3-1 voorsprong, in de volgende legs zette Wesley dan toch een tandje bij, gooide o.a. nog 2x een 180 score en schreef vier legs op rij op zijn naam wat hem een 5-3 overwinning opleverde.

agnes geordiIn de verliezerronde toonden Marco Voss en Geordie Martis zich de sterkten. Marco was op weg naar de finale te sterk voor achtereenvolgens Jan de Vormer, Perry de Bruin en Agnes Gouman. Geordi kende geen genade met Corrine Karel, John van Beugen en Marcel Koolmees. In de finale stond Geordi dan het scherpst en met 4-0 werd Marco naar de 2e plaats gestuurd.

corrine agnesCorrine Karel werd ditmaal de beste dame. In het damesonderonsje versloeg zij in de finale Denise Hollemans met 3-1. Denise was even eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Daisy van Driel.

Corrine Karel had met 107 ook de hoogste finish onder de dames. Bernard Langeveld had met 157 de hoogste uitworp van het toernooi. Ditmaal werd er 23 maal een 180 score gegooid, hiervan namen Jaap Dijksman en Wesley Plaisier er met elk 5 stuks de meeste voor hun rekening.

Het volgende Agnes & Schier ranking toernooi vindt plaats op zondag 8 augustus, ook die dag kan men zich weer tot 12.45 uur ter plaatse inschrijven.