schier mike van duivenbodeAfgelopen zondag werd het 5e toernooi van de Agnes & Schier ranking gespeeld, aan het eind van de dag was het Mike van Duivenbode die, na een 5-0 overwinning op Cor Ernst in de finale, als winnaar huiswaarts keerde.

Negenenveertig dames en heren schreven zich in voor deelname. Nadat in een poulesysteem bepaald was wie er deze dag in goeden doen was en wie niet zat het spel goed op de wagen. In de kwartfinale moest Ben Michels met 3-1 het hoofd buigen voor Remco Wiersma, was Cor Ernst met 3-0 te sterk voor Tristan Koedood, boekte Nigel van Milligen een nipte 3-2 overwinning op Jan Bakels en verzuimde Wesley Plaisier tegen Mike van Duivenbode op de dubbel wat hem een 3-0 nederlaag opleverde.

In de halve finale moest Cor Ernst tegen Remco Wiersma alle zijlen bijzetten, maar trok hij wel met 4-3 aan het langste eind. Cor liet in deze partij een 161 finish noteren. Mike van Duivenbode plaatste zich met een 4-1 overwinning op Nigel van Milligen voor de finale.

In de finale tegen van Duivenbode kon Cor niet imponeren en met een 5-0 nederlaag moest hij zich tevreden stellen met de runner-up positie.

ardy schierIn de verliezerronde waren het Ardy Jongenelen en Dennis Faasen die de finale haalden. Ardy kwam er door winst op Triple Gigi, Maurice Burgemeester en Guen Mus. Dennis versloeg op weg naar de finale Agnes Gouman, Ronald Ouwens en Wim Doesburg. In de finale hielde beide mannen elkaar goed in evenwicht, maar nadat Ardy op 3-2 was gekomen maakte hij met een 14 darter een eind aan de partij en schreef daarmee de verliezerronde op zijn naam.

anouk lokum schier goumanAnouk Lokum was ditmaal de sterkste dame, in de damesfinale versloeg zij Lillian van Driel met 3-0.

guen musGuen Mus gooide met 62 de hoogte finish onder de dames. Cor Ernst had met 161 de hoogte uitworp van het toernooi.

In totaal werden er ditmaal 32 maximum scores gegooid, Mike van Duivenbode nam hiervan met 8 stuks de meeste voor zijn rekening, Jerome Hostman en Nigel van Milligen waren elk goed voor 4 stuks.

Het volgende Agnes & Schier rankingtoernooi vindt plaats op zondag 24 juli, ook die dag kan men zich weer tot 12.45 uur ter plaatse aan de Stationsweg 140 te Barendrecht inschrijven.