agnes mike schierAfgelopen zondag was het Mike van Duivenbode die de toernooizege pakte bij Agnes en Schier, dit ten koste van Wesley Plaisier in de finale.

51 dames en heren verschenen aan de ockey op de Stationsweg om daar in een poulesysteem te beginnen aan het 3e ranking toernooi van dit jaar. Hiervan stapten Richard van Dijke, Remco Wiersma, Cor Ernst, Ardy Jongenelen, Danny Noordijk, Wesley Plaisier, Jan Karel, Jeroen Mulder, Rob Baan, Erik van Rijswijk, Mike van Duivenbode en Jurgen Watson als poulewinnaar de winnaarsronde in.

Van dit twaalftal werden Rob Baan, Richard v. Dijke, Danny Noordijk, Cor Ernst, Erik van Rijswijk en Ardy Jongenelen in het knock-out gedeelte vroegtijdig uitgeschakeld. In de kwartfinale versloeg Jan Bakels dan Marcel Koolmees, was Mike van Duivenbode te sterk voor Jan Karel, overwon Wesley Plaisier Remco Wiersma en kwam Jurgen Watson te kort tegen Jeroen Mulder.

In de halve finale moest Jan Bakels dan toch ook het hoofd buigen voor Mike van Duivenbode terwijl Wesley Plaisier een eind maakte aan de aspiraties van Jeroen Mulder, hiermee plaatsten Mike en Wesley zich voor de finale. Voor Wesley was het zijn 3e finale op rij bij Agnes & Schier waarbij hij op de voorgaande editie nog te sterk was gebleken voor van Duivenbode. Ditmaal liet Mike er echter geen gras over groeien, hij was scherp op de dubbel en trok ditmaal dan ook aan het langste eind, daarmee Wesley zijn eerste nederlaag bij Agnes & Schier dit seizoen bezorgend.

stefano schierIn de verliezerronde waren het Stefano van Engelen en Tristan Koedood die zich de finale in speelden. Stefano versloeg op weg naar de finale Peter de Haan, Perry de Bruin, Marvin de Jongh en Richard v.d. Boogaart. Tristan ontdeed zich van Johnny Monte, Dennis de Jong en Peter Meijer. In deze finale was het Stefano van Engelen die het scherpst stond en er met de winst vandoor ging.

agnes daisy schierVan het viertal deelnemende dames toonde Daisy van Driel zich de sterkste, zij versloeg alle drie de andere dames. Met 61 gooide zij ook de hoogste finish ponder de dames.

Bij de heren liet Wesley Plaisier met 160 de hoogste uitworp noteren, Mike van Duivenbode gooide de meeste maximum scores, hij nam er 6 van de 28 voor zijn rekening. Jan Karel, Jeroen Mulder, Richard van Dijke en Wesley Plaisier waren allen goed voor 2 stuks.

Het volgende toernooi van de Agnes & Schier ranking vindt plaats op zondag 5 juni, die dag wordt er in koppelformaat gespeeld en kan men zich weer tot 12.45 uur ter plaatse inschrijven.