remco35 dames en heren melden zich afgelopen zaterdagavond in de kantine van vv FIOS voor deelname aan het 13e toernooi van de Achthuizen ranking. Aan het eind van de avond was het lijstaanvoerder Remco Schilperoord die zijn overwicht in Achthuizen bevestigde met een 5-1 overwinning op John Lokken in de finale.

Schilperoord maakte na de poulewedstrijden een eind aan het optreden van Michel de Pan (3-1), Edwin Kik (3-1) en Jelle Baris. Tegen Jelle moest er een zevende leg aan te pas komen voor de beslissing. Een ronde eerder was Jelle nog wel verantwoordelijk geweest voor de verrassing van het toernooi met de uitschakeling van Cor Ernst.

John Lokken was vandaag in goede doen en haalde de finale ten koste van achtereenvolgens Patrick Sels (3-0), Elvin Geerlof (3-0), Arjan Versendaal (3-2) en Jeroen v. Die (4-1). In de finale had John echter geen passend weerwoord op het spel van Remco.

In de verliezerronde was het Dirk Jan Bijl die de overwinning voor zich opeiste met een 3-2 zege op Alwin v.d. Heuvel in de finale. In de halve finale was Dirk Jan met 3-2 te sterk geweest voor Marco Minheere terwijl Alwin met 3-0 Ronald Jennes versloeg.

Ria de Pan was ditmaal de enige dame die zich de winnaarsronde in wist te spelen waarin zij echter geen potten wist te breken. Wel gooide zij de hoogste finish onder de dames met 108. Bij de heren werden er twee 170 finishes genoteerd, Elvin Geerlof en Remco Schilperoord lieten deze uit hun handen komen. Van het 15tal maximum scores nam Schilperoord er met 4 stuks ook de meeste voor zijn rekening, Ria de Pan was de enige dame die er een gooide.

Op zaterdag 27 april vindt het voorlaatste Achthuizen ranking toernooi van dit seizoen plaats en ook die avond kan men zich tot 19.30 ter plaatse aan de wedstrijdtafel inschrijven.