achthuizenAfgelopen zaterdag werd in de kantine van vv FIOS het dertiende toernooi van de Achthuizen Ranking gespeeld waarbij ditmaal in koppelformaat gespeeld werd. Met een opkomst van dertig koppels mocht de organisatie zich weer tevreden stellen. Voor de tiende maal dit seizoen was het de grote man uit Den Bommel die aan het eind van het toernooi op de hoogste trede stond, ditmaal samen met Platenaar Ronald Snaauw.

Na de poulewedstrijden werden eerst Jan de Vormer / Jeroen van Die op een 3-0 getrakteerd waarna het duo Kevin Visser / Evert Bergman hetzelfde lot onderging. In de halve finale wisten Ronald Visser en Danny Moonen dan toch een leg af te snoepen maar ook voor hen bleef het daarbij.

In de finale mochten Manuel Legierse en Remco Schilperoord dan proberen om Martin en Ronald van de zege af te houden. Manuel en Remco schakelden eerder Samantha Krijger / Daniel v. Bijsterveld, Ruben Schilperoord / Patrick v.d. Boogaard en Danny Troost / Johan Netten uit zonder een leg af te staan.
In de finale boden Manuel en Remco verbeten tegenstand maar uiteindelijk moesten ook zij in het stof bijten, met 5-2 ging de toernooizege naar Martin en Ronald.

In de verliezerronde toonden Peter v. Nimwegen en Jan Mellisant zich de sterkste. Nadat in de halve finale Arend Horseling en Priscilla v.d. Kant met 3-0 opzij werden geschoven werd in de finale het duo Roy Moerenhout / MC Marco Meijer eenzelfde nederlaag bezorgd. Roy en Marco waren in de halve finale nog te sterk geweest voor Cor de geus en Arno Doornheim.

De hoogste finish welke door een dame werd gegooid was 71, gegooid door Jannie v.d. Kant. Bij de heren nam Remco Schilperoord met 130 de hoogste uitworp voor zijn rekening. Van de negen maximum scores nam Remco er, net als Martin, twee voor zijn rekening.

Zaterdag 7 mei vind het volgende toernooi van deze cyclus plaats en die avond kan men zich weer tot 19.30 uur ter plaatse inschrijven en wordt er in singleformaat gespeeld.