john_alieAfgelopen zaterdag werd het laatste toernooi van de 8chthuizen ranking 2009 - 2009 gespeeld. Terwijl "Het beest" thuis in Den Bommel op de bank lag te rusten schreven zich 50 dames en heren in. Mooi natuurlijk, die rust, want nu gloorde er weer voor wat meer spelers hoop op de toernooizege.

Er werd ook nu weer gestart in poules waarbij er toch verrassende poulewinnaars waren. Marjolein Bunk wist verrassend als eerste uit de poule te komen. Mathijs Legierse liet Jan Hokke achter zich en kwam ook als winnaar uit de poule. Verder waren het uiteraard toch de gekende namen, Justin Schilperoord, John Vlietland, Ronald Snaauw, Jan Melisant, Ruben Schilperoort, Hillebrandt van Dreumel, Lieven Raap en Wilko Kattestaart die hun vorm toonden.

Terwijl "De Bolle" in Den Bommel van de bank kwam en het gras ging maaien werd er in v.v. FIOS een aanvang gemaakt met het knock out gedeelte. Van de poulewinnaars mochten Marjolein Bunk en Lieven Raap na hun eerste partij het schrijfbord opzoeken. Een ronde later kon ook Wilko Kattestaart gaan schrijven. Voor Wilko kon echter de avond niet meer stuk, hij wist in een opleving vanaf 170 te finishen. Bij de laatste acht nog zeven poulewinnaars en Roy Moerenhout. Roy schakelde in een spannende partij met 3-2 Ronald Snaauw uit en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Andere halve finalisten waren John Vlietland die Ruben Schilperoort uit het toernooi gooide, Hillebrandt van Dreumel die Mathijs Legierse uitschakelde en Justin Schilperoort die te sterk bleek voor Jan Melisant.

Terwijl in Den Bommel "Ironface" zich te bed had begeven, hij moest immers een dag later in Havenzicht vlammen, nam in FIOS de halve finale een aanvang. Hillebrandt van Dreumel wist hierin met 4-3 aan de goede kant van de score te blijven tegen Justin Schilperoort terwijl John Vlietland met 4-1 niet te veel arbeid verrichte tegen Roy Moerenhout. In de finale tussen Hillebrandt van Dreumel en John Vlietland sloeg de vermoeidheid bij de spelers toch enigszins toe, ze hadden beiden natuurlijk ook al een superleague wedstrijd in de benen, waar John onder zijn normale scorend vermogen bleef liet Hillebrandt het vooral op de dubbels liggen. Nu gaat het bij darten vooral om de dubbels en het was dan ook John die met 5-2 de toernooizege op zijn naam schreef. Voor John was zijn derde toernooizege dit seizoen in Achthuizen.

In de verliezerronde was het Jean Paul de man die iedereen zijn wil oplegde. Jean Paul kende geen mededogen met zijn tegenstanders en zonder een leg te verliezen schreef hij dan ook de verliezerronde op zijn naam. Achtereenvolgens moesten Cornelis v.d. Made, Robbert v.d. Meij, Ronald Jennes en in de finale Rien Mijs buigen voor Jean Paul. Rien had op zijn pad, Koos Legierse, Kees Vervloet, Bas Gordon en Anton Nieuwenhuijzen het nakijken gegeven.

Op zaterdag 23 Mei zal dan het eindtoernooi van de 8chthuizen ranking plaatsvinden.
Die dag zal er om 18.00 uur gestart worden met een geloot ingooi koppeltoernooi onder de aanwezige geplaatste spelers plus de evt. aanwezige 4 reserve spelers.

Geplaatste spelers die niet meedoen aan dit ingooi koppel, kunnen zich aanmelden tot 19:30! Wie niet aanwezig is (of telefonisch doorgegeven heeft uiterlijk 20:00 aanwezig te zijn) zal geschrapt worden en de hoogst geplaatste reserve speler zal zijn/haar plaats innemen.
Nadat het ingooi koppeltoernooi gespeeld is worden eerst de prijzen uitgerijkt die over het hele seizoen liepen, dit zal ongeveer om 19:30 zijn. Spelers dienen wel aanwezig te zijn om de prijs in ontvangst te nemen!!!!!, vervolgens zal er gestart worden met het finale toernooi.

Als er geplaatste spelers afvallen, zoals het er nu uitziet zal Jan Snel niet meedoen (vakantie), zal de volgende speler op de lijst meespelen. Mochten er twee spelers gelijk staan zullen beiden mee spelen en spelen we eventueel met 41 deelnemers.
Nu wil de stand dat Rien Mijs en Marco Minheere beiden 105 punten hebben en daarmee beiden plaats 41 bekleden, dus zullen zij bij afwezigheid van Jan beiden mee mogen doen en spelen we met 41 deelnemers, valt er dan nog iemand af dan zijn we weer met 40 deelnemers.

Overigens is er een aparte dames ronde / poule waar de volgende dames voor geplaatst zijn:
1 Ria de Pan, 2 Samira Michels, 3 Anuschka v d Wulp, 4 Jannie v d Kant.