martin_juichtIetwat verlaat maar dan eindelijk toch waar een heel eiland al een week op zit te wachten: Het verslag van het 8e Achthuizen ranking toernooi wat zaterdag de 21e januari plaatsvond. Met de concurrentie van de HWDO in de nabijheid melden zich "slechts" 40 dames en heren aan de wedstrijdtafel in vv FIOS. Hieronder dan wel een inmiddels landelijke bekendheid op dartsgebied, Caller Marco "de verzieker" Meijer die nog geen week eerder de finale op de Lakeside mocht callen.
Op deze avond was er geen hoofdrol voor Marco weggelegd, behalve dan het betere callen van de finale, Marco strandde in de verliezerronde tegen Arjan Versendaal.

In de winnaarsronde de gebruikelijke gezichten met ditmaal als nieuwkomer Wilco Vermeulen. Vermeulen, die een week eerder nog de Open Moerdijk 2012 op zijn palmares schreef, was nog steeds in goeden doen, liet dit blijken ook en liet een vijftal maximum scores noteren. In de kwartfinale was Remco Schilperoord echter geheel niet onder de indruk en met 4-1 kreeg Vermeulen op de broek. Raymond v.d. Ende deed het tegen Arnod Timmermans nog iets beter en hij zond Arnod met 4-0 naar het schrijfbord. Martin Jongejan versloeg in deze fase van het toernooi met 4-2 Roy Moerenhout die even eerder Ronald Snaauw nog uit het toernooi speelde. In de laatste kwartfinalepartij versloeg Dirk-Jan Bijl met 4-2 Wilko Kattestaart.

In de halve finale zag het overgebleven publiek Remco Schilperoord met 4-2 Raymond v.d. Ende uitschakelen terwijl Martin Jongejan slechts vijf legs nodig had om zich van Dirk-Jan Bijl te ontdoen. Finale Remco Schilperoord versus Martin Jongejan dus. Remco liet zien weer op de goede weg te zijn en hij speelde zich naar een voorsprong in de partij. Een 170 finish van Martin was hem echter te machtig terwijl Martin hierna ook geen leg meer liet liggen. Uiteindelijk was het dan ook weer de man uit Den Bommel die met 5-4 de toernooizege voor zich opeiste en zijn koppositie op de ranking verstevigde.

In de verliezerronde was het aankomend talent Marijn Kievit die iedereen zijn wil oplegde. Winst op achtereenvolgens Anuschka v.d. Wulp, Johan Netten, Guy Dijckmans en Arjan Versendaal bracht hem in de finale. Tegenstander hierin was de Belg Patrick Sels die op zijn pad naar de finale Samantha Krijger, Manuel Legierse en Marcel van Bergen versloeg. In deze internationale finale ontmoeting gingen alle legs naar Nederlandse zijde en ging de winst derhalve met 3-0 naar Marijn Kievit.

Sanne Schelvis toonde zich deze avond de beste dame terwijl Joke Klaasen met 97 de hoogste finish van de dames had. Bij de heren was het Martin Jongejan die met de eerder vermelde 170 de hoogste uitworp liet noteren. In totaal werden er 31 maximum scores genoteerd en naast de vijf van Wilco Vermeulen lieten Remco Schilperoord en Martin Jongejan er elk vier noteren.

Op de foto een uitgelaten Jongejan na een discutabele penalty van afgelopen middag.

Het volgende toernooi van de Achthuizen cyclus vindt op zaterdag 11 februari plaats en die avond kan men zich weer tot 19.45 uur ter plaatse inschrijven.