patrick_luijendijkOp de laatste zaterdag van februari werd het 10e toernooi van de achthuizen cyclus gespeeld waarbij er zich 37 dames en heren melden voor de strijd om de Euro's en de punten. Bij de laatste 16 stonden de nummers 1 en 2 van de ranglijst tegenover elkaar, het was Martin Jongejan die zijn positie verstevigde met een 3-2 overwinning op Raymond v.d. Ende. Een ronde later, in de kwartfinale, viel dan toch ook voor Martin het doek, met 3-0 werd verloren van John Vlietland. Patrick Luijendijk speelde in deze fase van het toernooi met dezelfde cijfers Peter v. Nimwegen huiswaarts terwijl Fabian Bakker met 3-1 Ben Naaktgeboren versloeg. Ruud Elshout had een vijfde leg nodig tegen Ronald Jennes maar plaatste zich wel voor de halve finale.

Ruud mocht het hierin opnemen tegen Fabian Bakker terwijl Patrick Luijendijk tegen John Vlietland moest. Met 4-2 plaatste Ruud zich voor de finale terwijl Patrick een leg meer nodig had tegen John. In de finale tussen Ruud en Patrick was het de jeugd die met 5-3 aan het langste eind trok en moest Ruud zich tevreden stellen met de Runner up positie.

In de verliezerronde mochten Bert "the Eagle" Schouwen en Dirk-Jan Bijl het in de finale tegen elkaar opnemen. In deze partij moest de laatste leg de beslissing brengen en het was Dirk-Jan die hierin de zege veilig stelde. In de halve finale was Bert nog te sterk gebleken voor Johan Netten terwijl Dirk-Jan hierin Marco MC Meijer versloeg.

Samantha Krijger werd op deze dag de beste dame. Een hoogste finish was er niet genoteerd bij de dames, bij de heren liet Patrick Luijendijk met 170 de hoogst mogelijke aantekenen. In totaal werden er ditmaal 16 maximum scores gegooid waarvan Ruud Elshout er met vier stuks de meeste gooide.

Het volgende toernooi van de Achthuizen cyclus vindt op zaterdag 10 maart plaats en ook die dag kan men zich tot 19.45 uur in de kantine van vv FIOS inschrijven.